Το να θες να χωρέσεις πολλά πράγματα σε ένα μικρό ή και μεγάλο ενιαίο δωμάτιο, χρειάζεται φαντασία και ευρηματικότητα. Και πιθανότατα τη χρήση κάποιου διαχωριστικού.

Τον χειμώνα τα πράγματα φαίνονται πολύ πιο εύκολα, καθώς και με ένα χαλί μπορείς να οριοθετήσεις τα σύνορα ενός χώρου. Δεν είναι, όμως, τόσο απλό! Το χαλί κουνιέται, αλλάζει και “ξεπερνά” συχνά τα όρια, οπότε τι κάνεις; Βρίσκεις ιδέες για να χωρίσεις έναν χώρο πάντα με πρωτοτυπία!

Ρίξε, λοιπόν, μια ματιά στους παρακάτω επιτυχημένους τρόπους και δες πώς θα το καταφέρεις!

 1. Παραβάν

  Τα παρακάτω παραβάν είναι αρκετά ψηλό χωρίς να εμποδίζει το φυσικό φως να διαχέεται στον χώρο. Μάλιστα, φέρει ροδάκια για μεγαλύτερη ευκολία κινήσεων. Προσφέρει υφή σε έναν μινιμαλιστικό χώρο με καθαρές γραμμές και δεν επηρεάζει την χρωματική παλέτα, καθώς είναι σε ουδέτερο χρώμα.
 2. Ταπετσαρία

  Η παρακάτω ταπετσαρία σηματοδοτεί το τέλος του δωματίου και την αρχή του επόμενου. Το σκούρο μπλε χρώμα στον τοίχο δημιουργεί έντονη αντίθεση, ενώ το χαρούμενο μοτίβο “τραβά” το μάτι.
 3. Κουρτίνες

  Ένα κουρτινόξυλο με κουρτίνες δεξιά και αριστερά αποδεικνύονται παραπάνω από αρκετές ώστε να διαχωρίσουν ένα υπνοδωμάτιο από τον υπόλοιπο χώρο.
 4. Καθρέφτης

  Ένας στενός τοίχος από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι είναι η ιδανική λύση που χρειάζεσαι. Ενώ αν βάλεις ένα καθρέφτη να αντανακλά το φως χαρίζει την αίσθηση ανοιχτού χώρου.
Για περισσότερες ιδέες διακόσμησης, tips ανακαίνισης και συμβουλές για το σπίτι επισκεφθείτε το: reconsblog.gr


Αξεσουάρ που θα δώσουν στο σαλόνι σου στυλ και άποψη!

Φτιάξτε μόνες εύκολα και γρήγορα μια γκαλερί στον τοίχο σας! (video)

Μια γυναίκα στα Χανιά μεταμόρφωσε το δρόμο της ζωγραφίζοντάς τον

από sstrempa