Πρωτοποριακή μέθοδος χειρουργικής του αγκώνα για πρώτη φορά στην Ελλάδα

%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%bc%ce%ad%ce%b8%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%82-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%cf%840

Μία πρωτοποριακή μέθοδος χειρουργικής του αγκώνα θα παρουσιαστεί, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από την Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του ΑΠΘ, κατά τη διάρκεια του Επιστημονικού Διεθνούς Σεμιναρίου, με τίτλο «1ο Σεμινάριο Αρθροσκόπησης Αγκώνα σε νωπά πτωματικά παρασκευάσματα» που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017, στο Εργαστήριο Περιγραφικής Ανατομικής του ΑΠΘ.

«Η χειρουργική του αγκώνα αποτελεί ένα ταχέως εξελισσόμενο πεδίο στην Ορθοπαιδική χειρουργική. Η αρθροσκοπική τεχνική, η οποία έχει μεταβάλλει δραματικά τη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση σε ένα μεγάλο εύρος παθήσεων, έχει επεκταθεί τα τελευταία χρόνια και στον τομέα αυτό, παρέχοντας ασφαλείς και αποτελεσματικές λύσεις στους ασθενείς» αναφέρει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Σεμιναρίου, Αν. Καθηγητής Ορθοπαιδικής του ΑΠΘ, Παναγιώτης Κ. Γκιβίσης.

%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%bc%ce%ad%ce%b8%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%82-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%cf%842

Το «1ο Σεμινάριο Αρθροσκόπησης Αγκώνα σε νωπά πτωματικά παρασκευάσματα», στο οποίο συμμετέχουν εκπαιδευτές διεθνώς αναγνωρισμένοι, θα προηγηθεί του «3ου Σεμιναρίου Τενοντομεταθέσεων άνω άκρου», που διοργανώνεται ήδη με επιτυχία και μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων από όλη την Ευρώπη και τις Αραβικές xώρες και θα πραγματοποιηθεί στις 2-4 Φεβρουαρίου 2017, στο Εργαστήριο Περιγραφικής Ανατομικής του ΑΠΘ.

Το Σεμινάριο Τενοντομεταθέσεων του ΑΠΘ ξεκίνησε από το 2015, με πρωτοβουλία του Αν. Καθηγητή Ορθοπαιδικής του ΑΠΘ Παναγιώτη Κ. Γκιβίση. Το Σεμινάριο είναι μοναδικό στο είδος του, σε όλη την Ευρώπη, η γνώση του παρέχεται σε διεθνές επίπεδο και έχει ήδη καθιερωθεί, ως θεσμός, στη διεθνή ιατρική κοινότητα.

Στο Διεθνές Σεμινάριο του ΑΠΘ θα εκπαιδευτούν, σε 12 πτωματικά παρασκευάσματα, 36 ιατροί από χώρες όπως Ιταλία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Νότια Αφρική, Ρωσία και Ελλάδα, ενώ το θεωρητικό μέρος, που αφορά στις δυνατότητες των τενοντομεταθέσεων, καθώς και στη μετεγχειρητική αποκατάσταση, είναι ανοιχτό σε φοιτητές, φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές αλλά και ασθενείς.

Σχετικά Άρθρα
«Δώσε λίγο αίμα, σώσε μια ζωή»: Εθελοντική αιμοδοσία στο AVENUE (30/3)
Το Infowoman σάς καλεί σε εθελοντική αιμοδοσία με δράσεις για τα παιδιά (30/03)
Δρ. Λευτέρης Παπανικολάου: Στην LP Clinic χτυπάει η καρδιά των μεταμοσχεύσεων μαλλιών!
Δρ. Λευτέρης Παπανικολάου: Στην LP Clinic χτυπάει η καρδιά των μεταμοσχεύσεων μαλλιών!
Προκαλεί ο ιός των κονδυλωμάτων πρόβλημα στην καρδιά;
Προκαλεί ο ιός των κονδυλωμάτων πρόβλημα στην καρδιά;
Δωρεάν webinar «Φάκελοι Υγείας»: 'Υπνος και Καρδιά
Δωρεάν webinar «Φάκελοι Υγείας»: ‘Υπνος και Καρδιά
Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας: SOS λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης σκόνης στην ατμόσφαιρα
Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας: SOS λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης σκόνης στην ατμόσφαιρα
2ο Συνέδριο Ασθενών: Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα
2ο Συνέδριο Ασθενών: Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του