Ο Μακεδονικός Χαλβάς μας καλεί να περάσουμε την πιο «Καθαρή» Δευτέρα της ζωής μας

Η σημαντική περιβαλλοντική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει φέτος ο Μακεδονικός Χαλβάς, ώστε οι χώροι που θα εορταστεί η Καθαρά Δευτέρα να παραμείνουν πραγματικά καθαροί, παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια σχετικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Πόσο καθαρή είναι αλήθεια η Καθαρά Δευτέρα; Πρόκειται για μία μέρα που μπορεί να κρατήσει ακόμη και χρόνια καθώς ο εορτασμός της είναι δυνατόν να επηρεάσει μακροπρόθεσμα το περιβάλλον.

Ένας χαρταετός από πλαστικό χρειάζεται από 5 έως 40 χρόνια για να αποσυντεθεί, ένα τενεκεδάκι κονσέρβας χρειάζεται περίπου 100 χρόνια και οι πλαστικές σακούλες από 500 χρόνια έως… μια αιωνιότητα.

%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b5%ce%b4%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%b2%ce%ac%cf%82-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%af-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%ac0

Η νέα δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Μακεδονικού Χαλβά με την ονομασία «Δευτέρα Καθαρά» έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό γύρω από τις βιώσιμες πρακτικές και την ανακύκλωση.

Πιο συγκεκριμένα, φέτος ο Μακεδονικός Χαλβάς, υπό την Αιγίδα των Δήμων Περιστερίου και Θεσσαλονίκης, συμβάλλει στην καθαριότητα των χώρων όπου παραδοσιακά γιορτάζεται η Καθαρά Δευτέρα, όπως είναι το Ποικίλο Όρος στην Αττική και το δάσος Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη, τοποθετώντας τη μέρα εκείνη σε κεντρικά σημεία στις συγκεκριμένες περιοχές, κάδους για την ανακύκλωση γυαλιού, αλουμίνιου, πλαστικού και χαρτιού.

Ταυτόχρονα, στους επισκέπτες θα μοιράζονται τσάντες πολλαπλών χρήσεων -ώστε ο καθένας να φροντίσει για την περισυλλογή των απορριμμάτων του- καθώς και χαρταετοί από ανακυκλώσιμα υλικά. Όλα τα υλικά που θα συγκεντρωθούν στους κάδους ανακύκλωσης τη συγκεκριμένη ημέρα, θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ανακυκλωμένων χαρταετών που θα μοιραστούν την επόμενη χρονιά στο κοινό.

%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b5%ce%b4%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%b2%ce%ac%cf%82-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%af-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%ac2

Η Λήδα Παπάζογλου-Βατσάκη, Marketing Manager της Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ, δήλωσε σχετικά: «Η Καθαρά Δευτέρα φέρνει κάθε χρόνο τον Μακεδονικό Χαλβά στο εορταστικό τραπέζι, καθιστώντας τον γευστικό πρωταγωνιστή σε μία μέρα χαράς και χαλαρότητας για όλους. Όμως, η προστασία του περιβάλλοντος δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ποτέ χαλαρά. Έτσι, αποφασίσαμε να γιορτάσουμε τη φετινή Καθαρά Δευτέρα «καθαρά», μέσα από μια περιβαλλοντική πρωτοβουλία η οποία φιλοδοξούμε να δείξει ότι μικρές, απλές πράξεις μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά για το περιβάλλον».

Ο Μακεδονικός Χαλβάς προτρέπει τους καταναλωτές να επισκεφθούν τη σελίδα defterakathara.gr για να λάβουν χρήσιμες συμβουλές για το πώς και οι ίδιοι με τη σειρά τους μπορούν να συμβάλλουν ώστε να γιορτάσουν την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας με «πράσινο τρόπο», καθώς και για να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να συμμετέχουν σε σχετικό διαγωνισμό με δώρο απολαυστικά προϊόντα.

%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b5%ce%b4%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%b2%ce%ac%cf%82-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%af-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%ac4

Σχετικά Άρθρα
Όπου κι αν βρίσκεσαι το φετινό καλοκαίρι το e-shop του Μασούτη είναι μαζί σου!
Όπου κι αν βρίσκεσαι το φετινό καλοκαίρι το e-shop του Μασούτη είναι μαζί σου!
Άκου την αγαπημένη σου μουσική με άνεση και χωρίς ανεπιθύμητους θορύβους
Άκου την αγαπημένη σου μουσική με άνεση και χωρίς ανεπιθύμητους θορύβους
Η NIKON οργάνωσε press brunch για την παρουσίαση της Z6III
Η NIKON οργάνωσε press brunch για την παρουσίαση της Z6III
Διεκδίκησε τις «ευκαιρίες» που γεμίζουν ενέργεια τη ζωή σου
Διεκδίκησε τις «ευκαιρίες» που γεμίζουν ενέργεια τη ζωή σου
Μια νέα καινοτόμα πρόταση φέρνει το street food στο σπίτι μας
Μια νέα καινοτόμα πρόταση φέρνει το street food στο σπίτι μας
Καλοκαιρινές προσφορές θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει το καταναλωτικό κοινό από το Σάββατο 22 έως και τη Δευτέρα 24 Ιουνίου στο εκπτωτικό χωριό
Καλοκαιρινές προσφορές και ένα τριήμερο γεμάτο δράση στο Designer Outlet Athens

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του