Άλλη μια μέρα ταλαιπωρίας σήμερα για τους Αθηναίους, αφού οι εργαζόμενοι του Μετρό προχωρούν σε εξάωρη στάση εργασίας σήμερα, Πέμπτη, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνέλευση. Ποιες ώρες δεν θα εκτελέσει δρομολόγια το Μετρό;

Από τις 11:00 π.μ. έως τις 17:00 το απόγευμα. Η στάση εργασίας αφορά τις γραμμές 2 και 3 του Μετρό.

Η στάση εργασίας στο Μετρό πραγματοποιείται προκειμένου να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να δώσουν το παρών στη γενική γυνέλευση του Σωματείου τους.

Σημειώνεται πως τα υπόλοιπα Μέσα (ηλεκτρικός, τραμ, προαστιακός, λεωφορεία και τρόλεϊ) θα κινηθούν κανονικά, οπότε τουλάχιστον έχετε αρκετές εναλλακτικές διαδρομές για τη δουλειά σας!


Πριν από μερικές ημέρες έγινε γνωστό πως η ΣΤΑΣΥ «τα βάζει» με τους συνδικαλιστές για τις απεργίες στο Μετρό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονταν, η διοίκηση της εταιρείας -με το δεδομένο ότι προγραμματιζόταν τις επόμενες ημέρες νέα στάση εργασίας από το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό, προκειμένου να γίνει γενική συνέλευση και να αποφασιστεί πιθανή 24ωρη απεργία- είχε σκοπό «να προχωρήσει στην αξιοποίηση κάθε ένδικου μέσου, προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού».

Το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό καταγγέλλει «τραγική κατάσταση από τις ελλείψεις σε ανταλλακτικά συρμών και ηλεκτροδηγούς που έχουν ως αποτέλεσμα να αγγίζουμε σήμερα το κατώτερο όριο ασφάλειας και ποιότητας στη μετακίνηση των επιβατών».

Η ΣΤΑΣΥ σ’ ό,τι αφορά τις ελλείψεις προσωπικού, αναγνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα, το οποίο καλύπτεται από τους υπάρχοντες εργαζόμενους με υπερωρίες, ωστόσο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, λόγω των μηνημονιακών περιορισμών δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις.

από Σοφία Κωστάρα