Εάν συνηθίζετε να φεύγετε για διακοπές και να αφήνετε φαγητό στην κατάψυξη, αυτό πρέπει οπωσδήποτε να το διαβάσετε. Σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας ένα απλό κόλπο που θα σας πει αν είναι ασφαλές να καταναλώσετε το φαγητό που αφήσατε στην κατάψυξη όταν επιστρέψετε.

Μερικές φορές όταν είμαστε μακριά από το σπίτι, γίνονται διακοπές ρεύματος που δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε. Ωστόσο, αυτό μπορεί να προκαλέσει την απόψυξη και αλλοίωση των τροφίμων που αποθηκεύουμε στην κατάψυξη. Για να διαπιστώσετε αν αυτά τα τρόφιμα είναι κατάλληλα για κατανάλωση, δοκιμάστε αυτό το απλό κόλπο πριν φύγετε από το σπίτι: γεμίστε ένα φλιτζάνι με νερό και βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα κέρμα στην επιφάνειά του.

Εάν βρείτε το κέρμα στον πάτο του φλιτζανιού όταν επιστρέψετε από τις διακοπές, θα πρέπει να πετάξετε όλα τα τρόφιμα αμέσως. Σημαίνει ότι υπήρξε διακοπή ρεύματος για μεγάλο χρονικό διάστημα και τα φαγητά ξεπάγωσαν. Εάν το κέρμα βρίσκεται στην επιφάνεια, αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρξε διακοπή ρεύματος και το φαγητό σας είναι τόσο καλό όσο όταν μπήκε στην κατάψυξη. Τέλος, αν το κέρμα βρίσκεται στη μέση, σημαίνει ότι η διακοπή ρεύματος ήταν σύντομη και τα περισσότερα από τα τρόφιμα είναι μάλλον φρέσκα.

Σε κάθε περίπτωση, εάν δεν είστε σίγουροι ότι τα τρόφιμα είναι ασφαλή, πετάξτε τα. Το πιο σημαντικό είναι η υγεία σας!

από Μαρία Ιωαννάτου