Έχοντας ως οδηγό το διάσημο τραγούδι “La Vie en Rose”,.μια διακοσμήτρια μετέτρεψε ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη σε έναν εκλεπτυσμένο χώρο με παριζιάνικο στυλ. «Πρέπει να είχα ακούσει αυτό το τραγούδι χίλιες φορές κατά τη διαδικασία μελέτης του χώρου», λέει η διακοσμήτρια Alyssa Kapito από το Μανχάταν.

Ακούγοντας το “La Vie en Rose” της Édith Piaf εμπνεύστηκε και διοχέτευσε τα ζεστά μπεζ χρώματα και τα παστέλ ροζ στο καθιστικό ενός πελάτη της από τη Νέα Υόρκη. Στράφηκε σε μικρές λεπτομέρειες για να δημιουργήσει στο δωμάτιο μια απροσδόκητη αντίθεση. Τα κομμάτια από σφυρήλατο σίδερο και αλουμινένιο χάλυβα πρωταγωνιστούν,.ενώ η επίπλωση από Γάλλους σχεδιαστές, όπως ο Jean-Michel Frank και ο Jacques Jarrige,.προσθέτουν βάθος. «Υπάρχει μια απλότητα σε αυτό, παρά το μείγμα των υλικών, και είναι φωτεινό και παιχνιδιάρικο».

«Μου λέει λόγια αγάπης, λόγια καθημερινά…»

Μια ποικιλία υφασμάτων προσθέτει ρομαντισμό στον χώρο. Ο καναπές είναι επικαλυμμένος με μάλλινο ύφασμα,. μια απροσδόκητα ζεστή επιλογή,.ενώ το ψάθινο χαλάκι κάνει ακόμα πιο cozy την ατμόσφαιρα.

«Έχει μπει στην καρδιά μου, ένα κομμάτι ευτυχίας, για το οποίο γνωρίζω την αιτία…»


Το τεράστιο φωτιστικό δαπέδου, το οποίο η διακοσμήτρια βρήκε σε ένα κατάστημα με αντίκες στο Παρίσι, είναι αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις μόλις κάποιος εισέλθει στον χώρο.

«Είναι αυτός για μένα κι εγώ για εκείνον, για μια ζωή. Το ορκίζομαι…»

Ένας λευκός πολυέλαιος από γύψο του σχεδιαστή Stephen Antonson αποτελεί φόρο τιμής στην τέχνη της γλυπτικής των δασκάλων του 20ού αιώνα από τον Giacometti στον Jean-Michel Frank.

«Όταν με παίρνει αγκαλιά, μου ψιθυρίζει και βλέπω ροζ τη ζωή…»

Για να εξισορροπήσει τα πιο παιχνιδιάρικα στοιχεία, η Kapito συμπεριέλαβε αναφορές από τη μεταλλική αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα του Παρισιού, όπως ο Πύργος του Άιφελ, με αυτό το τραπεζάκι από χάλυβα.

«Και μόλις τον δω, αισθάνομαι την καρδιά μου να χτυπάει δυνατά…»

Η Alyssa Kapito συνδύασε κλασικά κομμάτια και μια χρωματική παλέτα με περίεργες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων αυτών των μαύρων λακαρισμένων σκαμπό του Jacques Jarrige που κλέβουν την παράσταση!

από Μαρία Ιωαννάτου