Αρχική > Featured > Πώς θα ταξιδέψουμε το καλοκαίρι: Τα 3+1 μέτρα για τα πλοία

Πώς θα ταξιδέψουμε το καλοκαίρι: Τα 3+1 μέτρα για τα πλοία

Ειδικά μέτρα για την ακτοπλοΐα και τις μεταβάσεις στα νησιά αναμένεται να ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Μια πρόγευση από την «ασπίδα» που θα χτιστεί για το ενδεχόμενο εισροής κρουσμάτων από το εξωτερικό, έδωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, τονίζοντας ότι οι ταξιδιώτες θα εξετάζονται προτού επιβιβαστούν στα αεροπλάνα.

Σε πυρετώδεις διεργασίες βρίσκεται και ο κλάδος των ξενοδόχων, με τον ΣΕΤΕ και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο να σχεδιάζουν πρωτόκολλα που θα περιλαμβάνουν αναλυτικές οδηγίες για το μπουφέ, τα δωμάτια, τις πισίνες, τη χρήση μασκών και τη διαχείριση κρουσμάτων.

Πώς θα ταξιδέψουμε το καλοκαίρι: 3+1 μέτρα για τα πλοία

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης είχε τηλεδιάσκεψη με το επιτελείο της Πολιτικής Προστασίας, κατά την οποία καταστρώθηκε το προσχέδιο των μέτρων για την ακτοπλοΐα.

Τα 4 μέτρα που εξετάζονται για τα πλοία είναι:

  • Τα πλοία και τα ταχύπλοα θα ταξιδεύουν με πληρότητα έως 50%
  • Στις καμπίνες θα επιτρέπεται ένα άτομο -Εξαίρεση θα αποτελούν οι οικογένειες
  • Στις αεροπορικού τύπου θέσεις θα υπάρχουν κενά, βάσει πρωτοκόλλου
  • Εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνονται τεστ προ της επιβίβασης

Στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας και της κυβέρνησης είναι να στηριχθεί ο τουρισμός, δίχως όμως να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων των νησιών, που μέχρι σήμερα έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων. Κατά το ρεπορτάζ, η άρση της απαγόρευσης μετάβασης στα νησιά για μη κατοίκους θα γίνει μόλις δοθεί το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση του τουρισμού. Μέχρι τότε, θα θεσπιστούν ειδικές εξαιρέσεις για επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στα νησιά προκειμένου να κάνουν τις ετοιμασίες τους για τη σεζόν.

 Δείτε το ρεπορτάζ: