Αρχική > Featured > Πώς θα καταλάβεις ότι χρειάζεσαι κούρεμα σύμφωνα με τους επαγγελματίες κομμωτές

Πώς θα καταλάβεις ότι χρειάζεσαι κούρεμα σύμφωνα με τους επαγγελματίες κομμωτές

Είτε θεωρείς ότι ο κομμωτής σου είναι ο καλύτερος φίλος σου είτε απλά επισκέπτεσαι ένα κομμωτήριο για πρώτη φορά, το να καταλάβεις πότε χρειάζεσαι κούρεμα μπορεί να είναι δύσκολο. Πρόκειται για μια ακριβή και χρονοβόρα διαδικασία, και αν δεν χρειάζεται πραγματικά να περάσεις μια ώρα ή περισσότερο στο κομμωτήριο, γιατί χάνεις χρόνο και χρήματα;

Από την άλλη πλευρά, πολλές από εμάς θα έπρεπε πιθανότατα να κουρευόμαστε πιο συχνά, αφού τα απεριποίητα μαλλιά δεν βοηθούν πραγματικά κανέναν. Αν δεν είστε σίγουρες για το πότε πρέπει να κάνετε ένα κούρεμα, δείτε παρακάτω τα προειδοποιητικά σημάδια που θα σας βοηθήσουν να κλείσετε τοι επόμενο ραντεβού σας.

Ψαλίδα

Αναμφισβήτητα το πιο προφανές σημάδι ότι χρειάζεσαι μια επίσκεψη στο κομμωτήριο είναι οι κατεστραμμένες από την ψαλίδα άκρες των μαλλιών σου. Η ψαλίδα είναι ένα τεράστιο σημάδι ότι χρειάζεσαι κούρεμα. «Οι διαχωρισμένες άκρες θα συνεχίσουν να σπάνε, εκτός αν τα μαλλιά είναι σωστά κομμένα», λέει ο Paul Cucinello, κομμωτής των celebrities και ιδιοκτήτης του Cucinello Studio στη Νέα Υόρκη.

Η αντιμετώπιση της ψαλίδας είναι σχεδόν αδύνατη (εκτός από το κούρεμα), αλλά είναι δυνατόν να αποφευχθεί η επανεμφάνισή της. «Ο καλύτερος τρόπος για να την αποφύγεις είναι να κόβεις τις άκρες των μαλλιών σου τακτικά, να χρησιμοποιείς πάντοτε προστασία από τη θερμότητα και όσο μπορεί να αντέξει ο προϋπολογισμός σου, να αναβαθμίσεις τα εργαλεία styling σου.

Θαμπά μαλλιά

Μια καλή στιγμή για ένα κούρεμα είναι όταν τα μαλλιά σου δεν έχουν λάμψη, ειδικά στα άκρα όπου τα φυσικά έλαια του τριχωτού της κεφαλής είναι αδύνατον να φτάσουν. Επιπρόσθετα, όταν δεν έχεις όγκο στις ρίζες είναι ένα σημάδι ότι χρειάζεσαι κούρεμα, σύμφωνα με την Eloise Cheung, κομμώτρια με έδρα τη Νέα Υόρκη. «Το μήκος της τρίχας προσθέτει βάρος, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο να διατηρηθεί ο όγκος στα μαλλιά, ειδικά στις ρίζες».

Τα εργαλεία styling δεν έχουν αποτέλεσμα

Αν δεν μπορείς να σχηματίσεις μπούκλες με τα εργαλεία styling είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να επισκεφθείς το κομμωτήριο όσο το δυνατόν συντομότερα για ένα κούρεμα. «Τα μαλλιά χρειάζονται υγρασία για να αποκτήσουν σχήμα και λάμψη, και αν δεν έχεις υγιή μαλλιά, δεν θα αποκτήσουν κανένα σχήμα», λέει ο Davide Marinelli, ιδιοκτήτης του Davide Hair Studio στη Νέα Υόρκη.

Μπερδεμένα μαλλιά

Αν οι άκρες σου μπερδεύονται εύκολα, θεώρησε ότι είναι καιρός να επισκεφθείς το κομμωτήριο για μια περιποίηση, αναφέρει η Eloise Cheung: «Οι άκρες των μαλλιών είναι οι πιο απεριποίητες και επομένως πιο ευαίσθητες στη φθορά».