Το ροδάκινο έχει την τιμητική του αυτήν την εποχή, οπότε τι πιο ωραίο από μια ωραία σπιτική τάρτα ροδάκινου, πεντανόστιμη και αρωματική!
Υλικά:
200 γραμμάρια μπισκότα
110 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
2 1/2 με 3 κιλά ροδάκινα/ νεκταρίνια
6 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα ροδάκινο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, για το σερβίρισμα
Tip! Αν δεν είστε φανατικοί του ροδάκινου, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ροδάκινα με άλλο φρούτο της επιλογής σας!
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια θρυμματίστε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη, κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.Αφού γίνει ένα μείγμα, το ρίχνουμε σε μια φόρμα ή ένα τσέρκι 20 εκ. δακτυλίδι και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.Τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το μείγμα μας.Αφού δούμε ότι ψήθηκε την βγάζουμε από τον φούρνο για να κρυώσει, ή μπορούμε να την βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια απλώνετε πάνω από την τάρτα τη μαρμελάδα και τα φρούτα κομμένα σε λεπτές φέτες. Ψήνετε στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις για 30 με 35 λεπτά στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News