Αρχική > Featured > Πώς θα φροντίσω τα μαλλιά μου στην καραντίνα; Μια hairstylist δίνει χρήσιμα tips στο Infowoman

Πώς θα φροντίσω τα μαλλιά μου στην καραντίνα; Μια hairstylist δίνει χρήσιμα tips στο Infowoman

Πλησιάζει ένας μήνας που τα κέντρα αισθητικής και τα κομμωτήρια παραμένουν κλειστά προς απογοήτευση πολλών γυναικών που δεν μπορούν να περιποιηθούν όπως θα ήθελαν τα μαλλιά τους.

Με τα μέτρα να παρατείνονται για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ακόμα, έχουμε ήδη αρχίσει να ψάχνουμε τρόπους για να φροντίσουμε μόνες την κόμη μας! Τι μπορούμε να κάνουμε για τις ταλαιπωρημένες από την ψαλίδα άκρες μας; Τι να προσέξουμε αν επιχειρήσουμε να κουρευτούμε μόνες μας στο σπίτι; Υπάρχουν συγκεκριμένες ανάγκες για τα μαλλιά μας τώρα που δεν εκτίθενται στις περιβαλλοντικές συνθήκες τόσο συχνά;

Η hairstylist Ελένη Μπαρμπαγιώργη απαντάει σε αυτά και άλλα ερωτήματα που μας βασανίζουν στις μέρες του κορωνοϊού γύρω από τη φροντίδα των μαλλιών μας.

Πώς θα φροντίσω τις σκληρές άκρες των μαλλιών μου;

Ήδη τα κομμωτήρια είναι καιρό κλειστά και ακόμα δε ξέρουμε για πόσο! Όμως υπάρχουν δύο κατηγορίες γυναικών! Υπάρχουν αυτές που ακόμα και πριν δεν κούρευαν συχνά τα μαλλιά τους (συνήθως είναι οι γυναίκες που έχουν μεσαίο προς μακρύ μήκος μαλλιών) αλλα υπάρχουν και αυτές που έχουν πιο κοντό κούρεμα και θέλουν να το ανανεώσουν σύντομα. Δυστυχώς μόνο υπομονή θα πρέπει να κάνουν για να μπορέσουν να ευχαριστηθούν ένα σωστό κούρεμα από επαγγελματία, όταν έρθει η ώρα.

Όσον αφορά το κούρεμα για την ψαλίδα που όλες οι γυναίκες το αντιμετωπίζουν ανεξάρτητα από το μήκος των μαλλιών, ισχύει το ίδιο, θα συμβούλευα να κάνουν υπομονή και να φροντίζουν τις άκρες των μαλλιών τους με κατάλληλα προϊόντα, μαλακτικές κρέμες μετά το λούσιμο κατά τις ψαλίδας, με μάσκες μαλλιών και όσο γίνεται να αποφεύγουν τις υψηλές θερμοκρασίες στο styling -ακόμα καλύτερα να μη χρησιμοποιούν καθόλου ισιωτική. Το πιο σημαντικό είναι να αποφύγουν να μπουν στον πειρασμό να κόψουν μόνες τους τις άκρες με ένα κοινό ψαλίδι, έτσι θα ταλαιπωρήσουν την τρίχα και το πρόβλημα της ψαλίδας θα επανέλθει πολύ γρήγορα.

Πολλές γυναίκες συνηθίζουν να έχουν συνεχώς τα μαλλιά τους πιασμένα όσο μένουν στο σπίτι. Μπορεί αυτό να προκαλέσει σπάσιμο της τρίχας;

Το θετικό λόγω της κατάστασης είναι πως οι γυναίκες αποφεύγουν πλέον να ισιώνουν και γενικά να ταλαιπωρούν τα μαλλιά τους με εργαλεία styling. Σίγουρα αυτό βοηθάει τα μαλλιά να δυναμώσουν. Γενικά η τρίχα είναι πολύ ευαίσθητη όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα. Αλλά και οι σφιχτοί κότσοι και οι αλογοουρές επίσης μπορεί να φθείρουν την τρίχα ακόμα και όταν δεν είναι βρεγμένα τα μαλλιά και σίγουρα τέτοια πιασίματα δεν τα συνιστώ σε καθημερινή βάση και για όλη μέρα. Όποτε για να μη ταλαιπωρούμε τα μαλλιά μας, θα πρέπει να τα στεγνώνουμε καλά και να τα βουρτσίζουμε με πολύ απαλές κινήσεις. Αν θέλετε να τα έχετε πιασμένα δοκιμάστε ανάλαφρες πλεξίδες αντί για σφιχτά πιασίματα.

Τι να προσέξω αν κουρευτώ μόνη μου;

Εδώ ισχύει ό, τι είπαμε για το κούρεμα της ψαλίδας. Μη σας ξεγελάει το ψαλίδι που έχετε σπίτι σας. Τα κοινά ψαλίδια δεν έχουν τις κατάλληλες λεπίδες όπως έχουν τα επαγγελματικά ψαλίδια και δυστυχώς τραυματίζουν την τρίχα, κάτι που δεν θα το καταλάβετε διότι δεν φαίνεται με γυμνό μάτι, το αποτέλεσμα όμως θα φανεί πολύ γρήγορα και θα αποκτήσετε φθαρμένες άκρες, που δεν σώζονται με προϊόντα μαλλιών. Όποτε θα συμβούλευα να κάνετε μόνο υπομονή!

Τώρα που τα μαλλιά μας δεν εκτίθενται τόσο συχνά στις περιβαλλοντικές συνθήκες, έχουν κάποιες επιπλέον ανάγκες; Και πώς θα τις καλύψουμε; Ίσως κάποιες βιταμίνες θα βοηθούσαν;

Οι εξωτερικοί παράγοντες και οι περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως είναι το κρύο, η υγρασία, το καυσαέριο, η σκόνη και ο καυτός ήλιος το καλοκαίρι, όλα αυτά καταστρέφουν τα μαλλιά μας ειδικά όταν είναι πολύ έντονη και καθημερινή η έκθεση σε τέτοιες συνθήκες. Τώρα που είμαστε πιο πολύ από ποτέ σπίτι μας τα μαλλιά μας ηρεμούν και προστατεύονται! Οπότε δεν έχουν ανάγκη τίποτα παραπάνω από το κλασικό λούσιμο, το οποίο συνιστάται δύο φορές την εβδομάδα. Επίσης μερικές γυναίκες που μπορεί να είχαν λιπαρά μαλλιά τώρα ίσως να έχουν προσέξει ότι δε λαδώνουν όπως πριν. Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση τους έφταιγαν εξωτερικοί παράγοντες, όπως η υγρασία. Βιταμίνες θα συνιστούσα μόνο σε περίπτωση έντονης τριχόπτωσης και μετά από τη συμβουλή δερματολόγου.

Η top συμβουλή της ειδικού

Η συμβουλή μου γενικά είναι να απολαύσουμε όσο γίνεται αυτή την περίοδο, να κάνουμε δραστηριότητες που μας προσφέρουν ευεξία και χαρά, να μοιραζόμαστε στιγμές με τις οικογένειες μας και να προσέχουμε πολύ. Όσον αφορά τα μαλλιά μας ίσως να είχαν και αυτά την ανάγκη από μια παύση -είμαι σίγουρη πως πολλές γυναίκες θα τα δουν να λάμπουν και να δυναμώνουν. Είναι η κατάλληλη περίοδος να αφήσουμε στην άκρη τις ισιωτικές και κάθε είδους θερμαινόμενα εργαλεία styling και να τα φροντίσουμε γιατί και αυτά το έχουν ανάγκη!