Την έχουμε δει και την έχουμε ξαναδεί την ταινία του Αλέκου Σακελλάριου με πρωταγωνιστές το πιο λαμπερό ζευγάρι της εποχής. Έχετε, όμως, φανταστεί ποτέ πώς θα ήταν οι ταινίες του αξέχαστου Φίνου αν σε αυτές είχε κάνει και χρήση drone;Πώς θα φαινόταν από ψηλά όλα αυτά τα σκηνικά που έχουν χαραχτεί βαθιά στην καρδιά και στο μυαλό μας;

Η ομάδα Up Drones το δοκίμασε και σας το παρουσιάζει με την ταινία “Η κόρη μου η σοσιαλίστρια”, που είχε γυριστεί στο σήμερα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της Πειραϊκής Πατραϊκής.

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ταινία βασίστηκε στην ομώνυμη θεατρική επιτυχία που έγραψε ο Αλέκος Σακελλάριος για το καλλιτεχνικό δίδυμο Αλίκη Βουγιουκλάκη-Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Για κάποιους η ταινία αυτή είναι ένα δείγμα του παλιού, καλού κινηματογράφου, για άλλους μία από τις πιο ελαφριές και άστοχες στιγμές του και για κάποιους άλλους απλά μια ταινία με καλτ στοιχεία και μια ευκαιρία να γελάσουν.


Το σλόγκαν

«Πειραϊκή-Πατραϊκή: Ντύνει, στολίζει, νοικοκυρεύει». Αυτό ήταν το σλόγκαν της «Πειραϊκής-Πατραϊκής», της μεγαλύτερης κλωστοϋφαντουργικής βιομηχανίας, βιομηχανίας βάμβακος και ετοίμων ενδυμάτων της Ελλάδος.

Η «Πειραϊκή-Πατραϊκή» ιδρύθηκε το 1919 και λειτούργησε ως το 1996. Στη χρυσή δεκαετία του 1960 διέθετε πέντε σύγχρονες εργοστασιακές μονάδες και απασχολούσε περισσότερους από 4.000 υπάλληλους. Ένα από τα εργοστάσια της είχε έδρα το Νεράκι- Μεγάλο Πεύκο. Σε αυτό το θρυλικό εργοστάσιο γυρίστηκε η ταινία «Η Κόρη μου η σοσιαλίστρια», μια ταινία που έσπασε όλα τα ρεκόρ το 1966, καθώς από τις 117 ταινίες που προβλήθηκαν συνολικά, ήταν πρώτη στον κατάλογο με 659.671 εισιτήρια.


Το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της Πειραϊκής Πατραϊκής σήμερα.

Πηγή: updrones.gr

από Σοφία Κωστάρα