Το στρώσιμο των χαλιών έχει ξεκινήσει. Αλλά να, πάνω πού έχουμε τελειώσει με τις καθαριότητες και έχουμε βγάλει τα χαλιά για να αρχίσουμε το “ντύσιμο” κάθε δωματίου του σπιτιού, ανακαλύπτουμε πως κάτι λείπει ή κάτι δεν μας αρέσει ή δεν ταιριάζει πια μετά την προσθήκη ενός νέου επίπλου. Τα χαλιά, όλες το γνωρίζουμε, είναι μεγάλη επένδυση και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζουμε την αγορά τους. Για το λόγο αυτό, καλό είναι να αφιερώνουμε αρκετό χρόνο σε έρευνα αγοράς πριν φτάσουμε στη στιγμή της αγοράς.

Το θετικό με την αγορά των χαλιών είναι ότι μπορούμε να πετύχουμε πλείστα όσα bazaars να γίνονται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, οπότε αν ξέρουμε τι θέλουμε, δεν τα αφήνουμε να πάνε… χαμένα. Επίσης, εξίσου σημαντικό είναι να μην ξεχνάμε όταν επιλέγουμε χαλί να προσέχουμε τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένο, το πάχος και φυσικά την ανθεκτικότητά του.

Αφού, λοιπόν, κατασταλάξουμε στα πιο πάνω έρχεται η σειρά του δωματίου στο οποίο θα τοποθετηθεί το χαλί μας. Είναι απαραίτητο ένα μικρό δωμάτιο να έχει και μικρό χαλί; Μπορούμε να τοποθετήσουμε χαλί στην κουζίνα μας και πώς πρέπει αυτό να είναι;

Χρηστικά tips που θα μας βοηθήσουν στην επιλογή του σωστού χαλιού για κάθε δωμάτιο του σπιτιού

  • Η κρεβατοκάμαρα είναι δωμάτιο “αναφοράς”. Το θέλουμε ζεστό και χουχουλιάρικο. Μην ξεχνάτε ότι το χαλί της κρεβατοκάμαρας είναι αυτό που θα αγγίξουν τα πόδια σας πριν χωθείτε στα ζεστά σας σκεπάσματα και το πρώτο που θα ακουμπήσετε το πρωί όταν σηκώνεστε να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Επομένως, πρέπει να είναι ζεστό, μαλακό και να σας γεμίζει θαλπωρή και θετικά αισθήματα.
  • Στο σαλόνι όλα τα έπιπλα θα πρέπει να είναι πάνω στο χαλί, χωρίς όμως ο χώρος να μοιάζει πολυφορτωμένος. Κι αν αυτό είναι δύσκολο, προσπαθήστε τουλάχιστον το δυο μπροστινά πόδια από κάθε έπιπλο να πατούν το χαλί.
  • Στρώστε την είσοδο του σπιτιού ή κάποιο διάδρομο με κάποιο μικρό χαλάκι, το οποίο θα καθαρίζεται εύκολα και γρήγορα. Άλλωστε σε αυτά τα χαλιά πατάμε όλοι μέσα στο σπίτι με τα παπούτσια πριν τα βγάλουμε.
  • Η κουζίνα είναι μεγάλη “υπόθεση”. Τη στρώνει κανείς ή όχι; Ένα μεγάλο πολύχρωμο χαλί θα την κάνει το αγαπημένο δωμάτιο του χειμώνα όπου η οικογένεια μαζεύεται και περνά τις περισσότερες από τις ώρες που βρίσκεται στο σπίτι. Από την άλλη, για λόγους εύκολης καθαριότητας, ένα runner, το οποίο μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί όποια στιγμή θελήσουμε, θα μας φανεί εξαιρετικά χρηστικό.

Ιδέες και προτάσεις από την αγορά

Επιβλητικά χαλιά για το σαλόνι μας, που δεν θα φύγουν ποτέ από τη μόδα

Κλασικό χαλί, Δέσποινα Μοιραράκη

 

Με σχέδιο και κρόσια, Praktiker

 

Μονόχρωμο χαλί, Amirreza

Για την κουζίνα και το διάδρομο επενδύουμε σε χρώμα και γραμμές που μας φτιάχνουν τη διάθεση

Με μήνυμα, Praktiker
Με σχέδια και χαμηλό πέλος, IKEA

 

Πολύχρωμο χαλάκι, Pennie

Η κρεβατοκάμαρα θέλουμε να αποπνέει ζεστασιά

Χαλί με σχέδια, Amirreza
Σε σκούρο χρώμα, IKEA
Μοντέρνο χαλί, Δέσποινα Μοιραράκη

 

Tips- Δύσκολοι λεκέδες στα χαλιά!

Να πώς θα απαλλαγείτε από τα σημάδια των επίπλων στα χαλιά!

Έχετε μικρό σπίτι; – Η τάση στη διακόσμηση είναι το layered room!

από sstrempa