Αρχική > Infohealth > Πώς σχετίζονται τα οφθαλμολογικά προβλήματα με τα προβλήματα καρδιάς;

Πώς σχετίζονται τα οφθαλμολογικά προβλήματα με τα προβλήματα καρδιάς;

54C6D375-F19A-D945-E028A84070D21F4C

Αν αντιμετωπίζετε  κάποιο πρόβλημα με την όρασή σας, όχι μόνιμο, αλλά παροδικό τότε ίσως να πρέπει να ανησυχήσετε.

Τα περιοδικά και παροδικά -όχι μόνιμα- προβλήματα όρασης που έχει κάποιος, μπορεί μερικές φορές να αποτελούν το μοναδικό σύμπτωμα για την ύπαρξη ενός σοβαρού καρδιαγγειακού προβλήματος, όπως αποκαλύπτει μια νέα ελληνική επιστημονική έρευνα, που βασίσθηκε στην μελέτη ενός 77χρονου ασθενούς.

Ο ασθενής είχε παρουσιάσει τρία επεισόδια θόλωσης της όρασης στο δεξί μάτι του, τα οποία, όμως δε διήρκησαν αρκετά! Η αρχική οφθαλμολογική εξέταση του ασθενούς δεν έδειξε κάποιο πρόβλημα στα μάτια του, ούτε η αρτηριακή πίεση σε αυτά ήταν υψηλή. Τελικά όμως αποκαλύφθηκε ένας θρόμβος αίματος, ο οποίος μπλόκαρε την τροφοδοσία με αίμα της αρτηρίας που καταλήγει στο πίσω μέρος του ματιού. Το μπλοκάρισμα της ροής του αίματος προκαλούσε την περιοδική και παροδική απώλεια της όρασης.

Σύμφωνα με τους μελετητές άνθρωποι που παρουσιάζουν τέτοιου είδους προβλήματα αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο εγκεφαλικού! Όπως δήλωσαν τέτοια προβλήματα μπορεί να αποτελέσουν τη μόνη ένδειξη για κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα! Γι’ αυτό, ακόμη και τα παροδικά προβλήματα όρασης πρέπει να ελέγχονται από γιατρό.