Αρχική > Featured > Πώς ο Χάρι και η Μέγκαν «σβήνουν» την κατάρα της θλιμμένης πριγκίπισσας

Πώς ο Χάρι και η Μέγκαν «σβήνουν» την κατάρα της θλιμμένης πριγκίπισσας

Όσο και αν η απόφασή τους έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στα κεφάλια εκατομμυρίων Βρετανών και δη στη βασιλική οικογένεια, όσο κι αν ο Χάρι και η Μέγκαν λοιδορούνται από τον βρετανικό Τύπο πως γυρνούν την πλάτη τους στα εκαντοντάδες χρόνια της βασιλικής τους ιστορίας, ένα είναι γεγονός.

Πως ήταν οι μόνοι που τόλμησαν να δηλώσουν «παραίτηση» από τα βασιλικά τους καθήκοντα και οι μόνοι που τολμούν να διεκδικούν -όσο και αν αυτό μοιάζει ανέφικτο- μία κανονικότητα στη ζωή τους. Δηλαδή μία ζωή ανθρώπινη, πέρα από τα βασιλικά πρωτόκολλα και τους τύπους.

Ο Χάρι είχε ουκ ολίγες φορές δηλώσει πως δε θέλει να έχει -ούτε αυτός ούτε η γυναίκα της ζωής του- τη μοίρα της μητέρας του και πως εκείνο που επιθυμεί περισσότερο είναι να ζήσει μια ζωή με τη σύζυγο και το παιδί του μακριά από πρωτόκολλα και παπαράτσι.

Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι πως ακόμη και πριν από τον γάμο του με την Μέγκαν, στις 19 Μαΐου του 2018, είχε επιτεθεί στον Τύπο και είχε χαρακτηρίσει λιβελογράφημα την εφημερίδα Sun που επικεντρωνόταν στην καταγωγή της μέλλουσας συζύγου του, η οποία είναι μιγάς και οι πρόγονοί της ήταν σκλάβοι.

Και μετά τον γάμο ωστόσο, το ζευγάρι δήλωσε σθεναρά τις προθέσεις του να αποστασιοποιηθεί από το Παλάτι και τα πρωτόκολλα που αυτό επιβάλλει. Μετά τη γέννηση του γιου τους, Άρτσι, αποφάσισαν ότι ο επίσημος τίτλος του θα έπρεπε να είναι «Master» και όχι «Λόρδος Άρτσι του Ουίνσδορ». Επιπλέον, έφυγαν από το παλάτι του Κένσιγκτον και έστησαν το δικό τους «σπιτικό» στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, με ξεχωριστό γραφείο επικοινωνίας από την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια και τον δικό τους ξεχωριστό λογαριασμό στο Instagram.

Χαρακτηριστικό είναι πως τον περασμένο Οκτώβριο, η ίδια η Μέγκαν κινήθηκε νομικά εναντίον της εφημερίδας «Mail on Sunday», η οποία είχε δημοσιεύσει χειρόγραφη επιστολή της προς τον πατέρα της. Και πάλι τότε ο Χάρι είχε καταγγείλει δημόσια το μπούλινγκ που υφίστατο η σύζυγός του και είχε παρομοιάσει τη συμπεριφορά αυτή με τα όσα συνέβησαν στη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα. «Έχασα τη μητέρα μου και τώρα παρακολουθώ τη γυναίκα μου να γίνεται θύμα των ίδιων ισχυρών δυνάμεων», είχε γράψει στην ανακοίνωσή του χαρακτηριστικά.

Ακολούθως δύο μήνες πριν, το ζευγάρι είχε ταξιδέψει στη Νότια Αφρική, με τη Μέγκαν Μαρκλ να λέει τότε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφο που απλώς τη ρώτησε αν είναι καλα: «Πολλοί άνθρωποι ούτε καν ρώτησαν αν είμαι εντάξει. Κάθε γυναίκα, ειδικά όταν είναι έγκυος, είναι πραγματικά ευάλωτη, και έπειτα όταν αποκτά και ένα νεογέννητο… ακόμα περισσότερο. Σε αυτά, να προσθέσετε πως είμαι μία νέα μητέρα και νιόπαντρη».

Και η Μέγκαν Μαρκλ συνέχισε: «Γι’ αυτό, σας ευχαριστώ που ρωτήσατε». Κατόπιν ο δημοσιογράφος τη ρωτάει «Θα ήταν δίκαιο να πούμε, πως στην πραγματικότητα είναι μία μάχη;» με την Μέγκαν Μαρκλ να απαντά καταφατικά.

Αίσθηση μάλιστα είχε προκαλέχει το γεγονός πως η Μέγκαν Μαρκλ, στα πλάνα του εν λόγω ντοκιμαντέρ, δήλωνε πως «υπάρχει, δεν ζει».

Η ψυχολογική κατάσταση της Μέγκαν δεν ήταν καλή, αυτό ήταν πασιφανές. Όπως και πασιφανές είναι πως ο Χάρι δεν ήθελε να ξαναζήσει την ιστορία να επαναλαμβάνεται. Δεν ήθελε δίπλα του άλλη μία θλιμμένη πριγκίπισσα, όπως η μητέρα του. Ήθελε μία χαρούμενη και δυναμική γυναίκα, όπως αυτή που ερωτεύτηκε.

Και για το λόγο αυτό αποφάσισε να κάνει την ανατροπή, αλλά και την υπέρβαση. Εξού και η ανακοίνωση του ζεύγους το βράδυ της Τρίτης 8 Ιανουαρίου.