Αρχική > Featured > Πώς να βρείτε το ιδανικό για εσάς άρωμα- Αυτό που θα αποτελέσει τη νοερή «υπογραφή» σας

Πώς να βρείτε το ιδανικό για εσάς άρωμα- Αυτό που θα αποτελέσει τη νοερή «υπογραφή» σας

Οι μυρωδιές μάς φέρνουν στο μυαλό αναμνήσεις, μας θυμίζουν πράγματα, στιγμές και κυρίως πρόσωπα. Πόσες φορές σάς έχει τύχει να μυρίσετε ένα άρωμα και αυτόματα να φέρετε στο μυαλό σας το άτομο που το φορούσε; Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως πολλοί θεωρούν το άρωμα ως τη νοερή υπογραφή μας.

Γι΄αυτό καλό είναι να μην αλλάζετε συχνά αρώματα. Να έχετε ένα που να σας χαρακτηρίζει και να το ταυτίσουν με εσάς. Το πρόβλημα ωστόσο είναι το πώς μπορεί κάποια γυναίκα να βρει το δικό της άρωμα…

Τα βήματα που θα ακολουθήσετε πρέπει να είναι προσεκτικά και καθόλου να μη βιαστείτε:
  • Καταρχάς φανταστείτε εσείς η ίδια πώς θέλετε να μυρίζετε και κυρίως τι συναισθήματα θέλετε να αφυπνίσετε. Θέλετε να «εμπνεύσετε» ηρεμία, παιχνιδιάρικη – σέξι διάθεση ή αρχοντιά και φινέτσα; Μόνο έτσι και η πωλήτρια θα μπορέσει να σας καθοδηγήσει, αλλά και εσείς θα βγάλετε εύκολα άκρη.
  • Πάρτε τον χρόνο σας. Προσπαθήστε να πειραματιστείτε με πολλά αρώματα. Μην επιχειρήσετε να αγοράσετε κάποιο άρωμα από την πρώτη σας εξόρμηση.
  • Δοκιμάστε άφοβα αυτά που σας αρέσουν στο δέρμα σας και όχι στα ειδικά χαρτάκια. Δοκίμασε τα αρώματα στον καρπό και στο εσωτερικό του αγκώνα. Συνεχίστε τη βόλτα σας και δείτε ποια από τα αρώματα που σας αρέσουν «πιάνει» πάνω σας. Ποια δηλαδή έχουν διάρκεια. Αν μετά από αρκετή ώρα σας αρέσει πως μυρίζετε, τότε βρίσκεστε κοντά στην ιδανική επιλογή.
  • Να θυμάστε πως δεν πρέπει να τρίβετε το άρωμα και πως απαιτούνται 20 λεπτά για να αποκαλύψει το χαρακτήρα του.
  • Ρωτήστε φίλες σας και τον σύντροφό σας αν σας πηγαίνει αυτό που φοράτε. Κυρίως όμως εμπιστευτείτε το ένστικτό σας!
  • Προσοχή, μην το παρακάνετε στις δοκιμές αρωμάτων, γιατί τότε και τα συστατικά μπλέκονται και εσείς μπερδεύεστε. Εάν ξεπεράσετε το όριο δοκιμής των 4 αρωμάτων, ζητήστε δείγματα για τα υπόλοιπα που σας άρεσαν μυρίζοντας τα ειδικά blotters.
Τι προτιμούν οι γυναίκες ανάλογα με το δέρμα τους

Σχετική έρευνα που έγινε από αρωματοποιούς αποδεικνύει πως: Oι ξανθιές με ανοιχτή επιδερμίδα προτιμούν τα δροσερά, λουλουδάτα αρώματα. Οι ξανθιές με σταρένια επιδερμίδα διαλέγουν δροσερά, πιο περίπλοκα λουλουδάτα αρώματα, αλλά και ελαφρώς ξυλώδη και ανατολίτικα. Οι κοκκινομάλλες με ανοιχτή επιδερμίδα μπορούν να φορέσουν όλα τα ξυλώδη, τα απαλά ανατολίτικα αρώματα, αλλά και αυτά που έχουν σαν βάση λουλούδια. Οι καστανές πάλι, με σταρένια ανοιχτή επιδερμίδα προτιμούν τα αρώματα με βάση το ξύλο ή τα εσπεριδοειδή και τις ανατολίτικες μυρωδιές. Τέλος, οι μελαχρινές επιλέγουν τα πιο έντονα ξυλώδη, βαριά ανατολίτικα και περίπλοκα λουλουδάτα αρώματα.