Αρχική > Featured > Πώς να κοιμηθείς όταν έχεις πόνους στην πλάτη – 5 τρόποι για να ανακουφιστείς άμεσα

Πώς να κοιμηθείς όταν έχεις πόνους στην πλάτη – 5 τρόποι για να ανακουφιστείς άμεσα

Γιατί στη δεκαετία των ’20 μπορούμε να κοιμηθούμε οπουδήποτε από τον καναπέ των γονιών μας μέχρι το πάτωμα στο διαμέρισμα ενός φίλου, αλλά μόλις πατήσουμε τα 30 δεν κοιμόμαστε άνετα ούτε στο κρεβάτι μας; Ο πόνος στην πλάτη συμβαίνει στους περισσότερους ανθρώπους σε κάποιο σημείο στη ζωή τους. Τις περισσότερες φορές δεν είναι σοβαρός και υποχωρεί μέσα σε λίγες εβδομάδες. Μέχρι τότε υπάρχουν μερικοί γρήγοροι τρόποι για να ανακουφιστείτε.

Μην κοιμάστε μπρούμυτα

Όταν κοιμάστε μπρούμυτα κάθε βράδυ μπορεί να αρχίσετε να πιέζετε την πλάτη και τον λαιμό σας. Δοκιμάστε να κοιμηθείτε στο πλάι με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα ή ανάσκελα με ένα μαξιλάρι κάτω από αυτά. Και αν πρέπει οπωσδήποτε να κοιμηθείτε μπρούμυτα, δοκιμάστε να βγάλετε το μαξιλάρι από το κεφάλι σας και να το τοποθετήσετε κάτω από τη λεκάνη σας.

Αλλάξτε στρώμα και μαξιλάρι

Αν και δεν υπάρχει ειδικό μαξιλάρι ή στρώμα που θα σας ανακουφίσει από τον πόνο, είναι πιθανό αυτά που χρησιμοποιείτε να μην κρατούν το σώμα σε ευθεία γραμμή καθώς κοιμάστε. Δώστε προσοχή στον τρόπο με τον οποίο το σώμα σας είναι ευθυγραμμισμένο όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι. Μήπως ο λαιμός σας είναι πολύ ψηλά; Μήπως το στρώμα είναι πολύ μαλακό, προκαλώντας χαλάρωση της σπονδυλικής στήλης; Αλλάξτε στρώμα και μαξιλάρι και δείτε αν αυτό θα σας βοηθήσει.

Προσέξτε πώς κάθεστε κατά τη διάρκεια της ημέρας

Αν η πλάτη σας πονάει μόνο τη νύχτα, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το κρεβάτι σας προκαλεί τον πόνο. Αν ξοδεύετε πολύ χρόνο να κάθεστε στο γραφείο ή να στέκεστε και να περπατάτε με κακή στάση του σώματος, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε περιττές πιέσεις στην πλάτη σας που χειροτερεύουν το βράδυ. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που κάθεστε και στέκεστε κατά τη διάρκεια της ημέρας, φροντίζοντας να αλλάζετε τακτικά θέσεις και να κάθεστε σε μια καρέκλα που προωθεί την καλή στάση του σώματος.

Δοκιμάστε την κρέμα καψαϊκίνης

Αν αγαπάτε τις φυσικές θεραπείες, δώστε στην καψαϊκίνη μια ευκαιρία. Ναι, την ίδια καψαϊκίνη που κάνει τις πιπεριές τόσο καυτερές! Μια μελέτη του 2016 από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν διαπίστωσε ότι, για τους ανθρώπους με πόνους χαμηλά στην πλάτη, η καψαϊκίνη μειώνει τον πόνο περισσότερο από ένα εικονικό φάρμακο. Πώς λειτουργεί; Μετά από μερικές εφαρμογές, οι διαβιβαστές του πόνου του σώματος αρχίζουν να εξαντλούνται, με αποτέλεσμα οι νευρικές ίνες στην περιοχή να στέλνουν λιγότερα σήματα πόνου. Εφαρμόστε την κρέμα πριν ξαπλώσετε και στη συνέχεια πλύνετε προσεκτικά τα χέρια σας.

Αν ακόμα δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, επισκεφθείτε έναν γιατρό

Αν έχουν περάσει μερικές εβδομάδες και ο πόνος στην πλάτη σας δεν υποχωρεί, ήρθε η ώρα να δείτε έναν ειδικό. Θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αυτό που προκαλεί τον πόνο και να κάνετε την καλύτερη θεραπευτική επιλογή, όπως η φυσική θεραπεία ή η συνταγογραφούμενη φαρμακευτική αγωγή.