Αρχική > Deco > Πώς να φτιάξετε ένα υπέροχο μαγιάτικο στεφάνι!

Πώς να φτιάξετε ένα υπέροχο μαγιάτικο στεφάνι!

Πρωτομαγιά την Παρασκευή και όσο κι αν τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ισχύουν, αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορούμε να κάνουμε μία κοντινή βόλτα και να φτιάξουμε το δικό μας στεφάνι με λουλούδια είτε να «εκμεταλλευτούμε» τα λουλουδια που έχουμε στη βεράντα ή τον κήπο μας.

Σαν διαδικασία, το φτιάξιμο ενός στεφανιού δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Θα χρειαστείτε

Σπάγγο

Ψαλίδι ή κλαδευτήρι μικρό

Τα αγαπημένα σας λουλούδια

Πρασινάδα -Για πρασινάδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φτέρη, πεύκο, ακόμη και στάχυα.

Κλαδιά ή σύρμα για τη βάση του στεφανιού

Εκτέλεση

Για τη βάση του στεφανιού μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ευλύγιστα κλαδιά. Μπορείτε να κόψετε «φρέσκα» λεπτά κλαδιά από μία ελιά ή από μία νεραντζιά (υπάροχυν άφθονες στους δρόμους της Αθήνας) ή από έναν κισσό. Αν είστε κάπου πιο εξοχικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κληματόβεργες.

Το πλέξιμο

Πάρτε  τα κλαδιά και αρχίστε να τα πλέκετε/ ενώνετε μεταξύ τους. Δέστε τη μία πλευρά με τον σπάγγο και τυλίξτε τον γύρω από τα κλαδιά μέχρι να κάνετε μία ωραία κυκλική βάση.

Ο στολισμός

Πάρτε την πρασινάδα και δημιουργήστε μικρά ματσάκια. Κάθε ματσάκι δέστε το με σπάγγο γύρω από το στεφάνι και συνεχίστε μέχρι να το ντύσετε όλο. Φροντίστε τα ματσάκια να έχουν την ίδια κατεύθυνση και κόψτε τα κοτσάνια που περισσεύουν.

Τα λουλούδια

Τα λουλούδια τοποθετούνται με τον ίδιο τρόπο, όπως και η πρασινάδα, κάνοντάς τα ματσάκια. Μπορείτε να βάλετε ό,τι λουλούδι σας αρέσει. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε συνδυασμούς χρωμάτων. Μπορείτε να βάλετε τριαντάφυλλα, ανεμώνες, ακόμη και χαμομήλι και μαργαρίτες.

Δείτε και το σχετικό βίντεο!