Αρχική > Featured > Πώς να διαλέξεις την τσάντα που ταιριάζει καλύτερα στο σωματότυπό σου

Πώς να διαλέξεις την τσάντα που ταιριάζει καλύτερα στο σωματότυπό σου

Για να δημιουργήσεις το τέλειο look, πρέπει να σκεφτείς τα πάντα! Ακόμη και η σωστή επιλογή τσάντας μπορεί να βελτιώσει τη συνολική εικόνα σου. Για τον λόγο αυτό ετοιμάσαμε έναν πλήρη οδηγό για εσάς που θέλετε όλα τα βλέμματα στραμμένα στην τσάντα σας.

Αρχικά, πρέπει να μάθεις τον σωματότυπό σου:

  • Αν οι ώμοι σου είναι πιο ανοιχτοί από τους γοφούς σου, έχεις σχήμα ανεστραμμένου τριγώνου.
  • Αν η μέση και οι ώμοι σου είναι πιο στενοί από τους γοφούς σου, έχεις σχήμα αχλάδι.
  • Αν οι ώμοι, η μέση και τα ισχία σου έχουν το ίδιο μέγεθος, τότε έχεις ορθογώνιο σχήμα.

  • Αν η μέση σου είναι μεγαλύτερη από τους ώμους και τα ισχία, τότε έχεις σχήμα μήλου.
  • Αν οι ώμοι και οι ισχία σου είναι ισορροπημένα με μια στενότερη μέση, έχεις σχήμα κλεψύδρας.

Αν έχεις σχήμα ανεστραμμένου τριγώνου

Τράβηξε την προσοχή γύρω από την περιοχή της μέσης για να δημιουργήσεις μια ισορροπημένη εμφάνιση. Αυτό που πρέπει να εξετάσεις είναι το μήκος και το πλάτος των ιμάντων. Δεδομένου ότι δεν χρειάζεσαι πολλά γύρω από το στήθος σου, μην επιλέξεις πολύ μικρές ή μεγάλες τσάντες ώμου με μεγάλους ιμάντες. Μπορείς να δοκιμάσεις χιαστί τσάντες, τσάντες ζώνης ή clutch bags.

Αν έχεις ορθογώνιο σχήμα

Πρέπει να προσθέσεις καμπύλες στο σώμα σου για να αντισταθμίσεις τη λεπτή φιγούρα σου, γι’ αυτό το σχέδιο και το υλικό της τσάντας είναι σημαντικά για εσάς. Ρύθμισε το μήκος των ιμάντων έτσι ώστε η τσάντα να πέφτει γύρω από τους γοφούς και άφησε τις γεωμετρικές τσάντες στην άκρη. Αντ’ αυτού, διάλεξε μαλακό δέρμα και τσάντες μεγάλου μεγέθους.

Αν έχεις σχήμα αχλάδι

Δεν θέλεις να φαίνεσαι πιο παχιά από τη μέση προς τα κάτω, οπότε διατήρησε την προσοχή γύρω από τους ώμους και το στήθος σου. Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να είσαι προσεκτική με το μήκος του ιμάντα. Η τσάντα σου δεν πρέπει να φτάνει κάτω από τη γραμμή της μέσης σου. Μπορείς να επιλέξεις τσάντες ώμου ή μέσης, αλλά μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις τσάντες που κρέμονται γύρω από το στήθος σου.

Αν έχεις σχήμα μήλου

Πρέπει να δημιουργήσεις μια ψευδαίσθηση για να εξισορροπήσεις τα περιγράμματα του σώματός σου. Το μέγεθος και ο σχεδιασμός της τσάντας χειρός που θα επιλέξεις θα κάνουν τη διαφορά. Μείνε μακριά από τα μικρά τσαντάκια και κοντούς ιμάντες. Αντίθετα, προτίμησε μεγάλες τσάντες από σκληρό δέρμα που είναι κατάλληλες για εσένα.

Αν έχεις σχήμα κλεψύδρας

Συγχαρητήρια, είσαι μία από τις τυχερές! Παρόλο που δεν υπάρχει περιορισμός στην επιλογή της κατάλληλης τσάντας για τον σωματότυπό σου, θα πρέπει να επιλέξεις αυτές που δεν καλύπτουν το ισορροπημένο σχήμα σου. Διάλεξε πρωτότυπες υφές και μοτίβα και συνδύασε τα με απλά ρούχα, για ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα.