Αρχική > Featured > Πώς να αποτρέψετε τους ερεθισμούς στο δέρμα μετά την αποτρίχωση

Πώς να αποτρέψετε τους ερεθισμούς στο δέρμα μετά την αποτρίχωση

Μήπως το άνω χείλος σας ή η περιοχή του μπικίνι ερεθίζεται σχεδόν πάντα μετά την αποτρίχωση με κερί; Αν και είναι σίγουρα ενοχλητικό, δεν είναι ασυνήθιστο. Ενώ το κερί αφαιρεί τις ανεπιθύμητες τρίχες, αφήνει επίσης τους πόρους σας εκτεθειμένους. Ευτυχώς, με τις απαραίτητες προφυλάξεις μπορείτε να αποτρέψετε τους ανεπιθύμητους ερεθισμούς μια και καλή!

Δείτε βήμα-βήμα τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο: Καθαρίστε και απολεπίστε ελαφρά την περιοχή που πρόκειται να αποτριχώσετε πριν από το ραντεβού σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα μακιγιάζ ή νεκρά κύτταρα του δέρματος που μπορούν να παγιδευτούν στους πόρους σας μόλις αφαιρεθούν οι τρίχες. Αν πάτε στο ραντεβού απευθείας από το γραφείο, χρησιμοποιήστε μαντηλάκια ντεμακιγιάζ για έναν γρήγορο καθαρισμό.

Βήμα 2ο: Μόλις φτάσετε στο σπίτι, καθαρίστε αμέσως την περιοχή με ένα λαδάκι που έχει αντισηπτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Ό,τι κι αν κάνετε, αντισταθείτε στην επιθυμία να αγγίξετε το απαλό δέρμα σας.

Βήμα 3ο: Εάν το δέρμα σας είναι κόκκινο ή ερεθισμένο, βάλτε πάγο στην περιοχή για λίγα λεπτά και εφαρμόστε μια κρέμα υδροκορτιζόνης για να μειώσετε οποιαδήποτε φλεγμονή.

Βήμα 4ο: Στις 48 ώρες μετά το ραντεβού σας, αποφύγετε τη θερμότητα, τον ατμό και τα σφιχτά καλσόν. Και πάλι, η αποτρίχωση αφαιρεί τα κορυφαία στρώματα του δέρματος, ώστε είναι πιο ευάλωτα στους ερεθισμούς και τις μολύνσεις. Έτσι θα κρατήσετε το δέρμα σας καθαρό, δροσερό και ενυδατωμένο.

Βήμα 5ο: Μόλις περάσουν οι πρώτες μέρες, κάνετε τακτική απολέπιση στο δέρμα σας για να αποφευχθεί η εμφάνιση τριχών και οι μελλοντικοί ερεθισμοί. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα απαλό scrub αν έχετε ευαίσθητο δέρμα.

Και αν εξακολουθείτε να έχετε πρόβλημα μετά από αυτές τις συμβουλές, ίσως θελήσετε να εξετάσετε και άλλες επιλογές αφαίρεσης τρίχας, όπως η αποτρίχωση με κλωστή.