Αρχική > Tips & Tricks > Πώς να αποθηκεύσεις τα λεμόνια ώστε να παραμείνουν φρέσκα για έναν ολόκληρο μήνα

Πώς να αποθηκεύσεις τα λεμόνια ώστε να παραμείνουν φρέσκα για έναν ολόκληρο μήνα

Από τη σαλάτα έως τα θαλασσινά, ο χυμός λεμονιού μπορεί να τελειοποιήσει σχεδόν οποιοδήποτε πιάτο. Αλλά είναι δύσκολο να μην αισθανθείς απογοήτευση όταν βρίσκεις τα άλλοτε φρέσκα λεμόνια σου, να έχουν αλλάξει μορφή. Ευτυχώς, μπορείς να αποφύγεις μια γαστρονομική καταστροφή με αυτό το απλό tip για το πώς να αποθηκεύσεις τα λεμόνια σου, ώστε να παραμείνουν γεμάτα ζωή για αρκετές εβδομάδες.

Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης λεμονιών

Όταν τα λεμόνια αποθηκεύονται στο ψυγείο διαρκούν πολύ περισσότερο από ό,τι όταν αποθηκεύονται πάνω στον πάγκο της κουζίνας όπου είναι πιθανό να σκληρύνουν μέσα σε μία εβδομάδα. Ο απλούστερος τρόπος αποθήκευσης λεμονιών στο ψυγείο δεν απαιτεί πολλή προσπάθεια – απλώς βάλε τα στο συρτάρι του ψυγείου και θα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για περίπου τρεις εβδομάδες. Αλλά είναι αυτή η καλύτερη μέθοδος αποθήκευσης λεμονιών; Οι άνθρωποι από το America’s Test Kitchen διαφωνούν. Και το απέδειξαν.

Έκαναν ένα πείραμα για να δοκιμάσουν τρεις δημοφιλείς μεθόδους αποθήκευσης λεμονιών: πάνω στον πάγκο της κουζίνας, στο συρτάρι του ψυγείου και σε αεροστεγή σακούλα πριν από την τοποθέτηση στο ψυγείο. Στη συνέχεια, ζύγισαν τα λεμόνια σε τακτά χρονικά διαστήματα για να προσδιορίσουν ποια μέθοδος αποθήκευσης είχε τη μικρότερη απώλεια βάρους (δηλαδή, αφυδάτωση). Ποια ήταν τα αποτελέσματα; Τα λεμόνια στο ψυγείο μπορούν να διατηρηθούν για έναν μήνα, αλλά θα δώσουν περισσότερο χυμό, αν τα βάλεις σε μια αεροστεγή πλαστική σακούλα αποθήκευσης πριν τα μεταφέρεις στο ψυγείο. Χρησιμοποιώντας αυτή τη δοκιμασμένη μέθοδο, θα μπορείς να απολαύσεις φρέσκο χυμό λεμονιού έως και τέσσερις εβδομάδες.

Πώς να αποθηκεύσεις τα κομμένα λεμόνια

Τι γίνεται όμως αν έχεις ήδη κόψει τα λεμόνια; Για μεγαλύτερη φρεσκάδα, τύλιξε το μισό λεμόνι σε διάφανη μεμβράνη και φύλαξέ το στο ψυγείο για τέσσερις επιπλέον ημέρες.

Μπορώ να παγώσω τα λεμόνια;

Ναι, σίγουρα μπορείς. Για να παγώσεις ολόκληρα λεμόνια, τοποθέτησέ τα σε σακούλες κατάψυξης και αφαίρεσε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα πριν από τη σφράγιση. Στη συνέχεια, όταν θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις, ξεπάγωσε τα λεμόνια σε κρύο νερό για 10 λεπτά.

Δείτε εδώ πώς να φτιάξετε σπιτική λεμονάδα