Αρχική > Τι Νέα; > Πόλεμος μετεωρολόγων για τους “-12 βαθμούς” στην Αττική – Έξω φρενών ο Νίκος Καντερές
%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b5%cf%89%cf%81%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%cf%89%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-12-%ce%b2%ce%b1%ce%b8%ce%bc0

Πόλεμος μετεωρολόγων για τους “-12 βαθμούς” στην Αττική – Έξω φρενών ο Νίκος Καντερές

Νέα κόντρα ξέσπασε με αφορμή την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη για ψυχρή εισβολή που θα χτυπήσει τη χώρα στα τέλη της εβδομάδας. Ο Νίκος Καντερές σχολιάζει ότι στην προσωπική του σελίδα στα social media μπορεί κανείς να γράφει ό,τι θέλει, αλλά όταν απευθύνεται στον κόσμο θα πρέπει να είναι προσεκτικός.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ο γνωστός μετεωρολόγος Νίκος Καντερές, όχι μόνο δεν φαίνεται στους χάρτες η ψυχρή εισβολή για την οποία κάνει λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, αλλά οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν σταδιακά ξεπερνώντας κατά περιπτώσεις και τα επίπεδα της εποχής.

«Μέχρι και το τέλος αυτού του μήνα δεν δείχνει να έχουμε κάποια ψυχρή εισβολή. Κακώς έγινε αυτή η ενημέρωση ειδικά κι όταν απευθύνεται στο κοινό και με κάποιες κατευθύνσεις προς την πολιτεία. Δεν γίνεται να δίνουν την ψευδαίσθηση στον κόσμο, άτομα τα οποία δεν είναι προγνώστες. Οι θερμοκρασίες θα είναι πάνω από τις κανονικές γι’ αυτές τις ημέρες. Είμαι 40 χρόνια σ’ αυτή την επιστήμη και δεν ήθελα ποτέ να προκαλώ τον κόσμο, ακόμα και όταν τα πράγματα με τον καιρό ήταν δύσκολα πρόσεχα τα λόγια μου. Στην προσωπική του σελίδα μπορεί να γράφει ο κάθε ένας ό,τι θέλει, όταν απευθυνόμαστε στον κόσμο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Η πρόβλεψη του Νίκου Καντερέ

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νίκου Καντερέ, σήμερα Δευτέρα είναι η τελευταία ημέρα κατά την οποία θα σημειωθούν χαμηλές θερμοκρασίες.

«Χαμηλές θερμοκρασίες και ομίχλες θα έχουμε μόνο σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, όπου είχαμε και παγωμένη ομίχλη λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Το γεγονός είναι ότι από αύριο Τρίτη ο καιρός βελτιώνεται αισθητά, η θερμοκρασία ξεκινάει ν’ ανεβαίνει σε όλη τη χώρα, ενώ Τετάρτη ο καιρός θα γίνει ακόμα καλύτερος και οι θερμοκρασίες θα είναι ακόμη πιο υψηλές. Οι άνεμοι επίσης θα είναι εξασθενημένοι με τις θάλασσες να είναι αρκετά καλές».

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του διακεκριμένου μετεωρολόγου, την Πέμπτη το απόγευμα προς Παρασκευή μεσημέρι περνάει μια ψυχρή εισβολή: «Αυτή, βασικά θα χτυπήσει την Τουρκία, και στη χώρα μας θα επηρεάσει τις ανατολικές περιοχές με μια πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας χωρίς να δώσει κάποια ιδιαίτερα φαινόμενα. Από το Σάββατο και την Κυριακή ανεβαίνει ακόμα περισσότερο η θερμοκρασία, η οποία θα συνεχιστεί και την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου που θα έχουμε και κάποιες βροχοπτώσεις, όχι σημαντικές. Σε καμία περίπτωση δεν θα έχουμε τις θερμοκρασίες εκείνες για τις οποίες μιλούσαν κάποιοι της τάξεως των -11 και -12. Αντίθετα, θα έχουμε θερμοκρασίες της τάξεως των 5 και 6 βαθμών, με άλλα λόγια η μέρα με τη νύχτα».

Η νέα ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Τη νέα αυτή κόντρα δημιούργησε η νέα ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο οποίος το Σάββατο προχώρησε σε ανακοινώσεις σχετικές με την ψυχρή εισβολή. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, προς το τέλος της εβδομάδας, πολικής προέλευσης αέρια μάζα θα σαρώσει μεγάλο τμήμα της ανατολικής Ευρώπης, καθώς αυτή θα κινηθεί από μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη νοτιότερα.

%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b5%cf%89%cf%81%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%cf%89%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-12-%ce%b2%ce%b1%ce%b8%ce%bc0 %cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b5%cf%89%cf%81%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%cf%89%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-12-%ce%b2%ce%b1%ce%b8%ce%bc2

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του %cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b5%cf%89%cf%81%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%cf%89%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-12-%ce%b2%ce%b1%ce%b8%ce%bc4