Αρχική > Featured > Ποιους άντρες επιλέγουν οι γυναίκες για να έχουν πιο πετυχημένες σχέσεις;

Ποιους άντρες επιλέγουν οι γυναίκες για να έχουν πιο πετυχημένες σχέσεις;

Απάντηση στο αιώνιο ερώτημα «Πώς θέλουν οι γυναίκες τους άντρες», στο οποίο δεν μπορούμε να απαντήσουμε ούτε εμείς οι ίδιες, έρχεται να δώσει νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, σύμφωνα με την οποία μια ερωτική σχέση είναι πιο πιθανό να είναι επιτυχημένη, όταν η γυναίκα είναι πιο ελκυστική από τον άντρα.

Πιο συγκεκριμένα, οι όμορφες γυναίκες επιλέγουν λιγότερο ελκυστικούς συντρόφους, γιατί μαζί τους νιώθουν πιο ευτυχισμένες και άνετες. Οι ερευνητές μελέτησαν 113 ζευγάρια με βάση την εξωτερική τους εμφάνιση και τον τρόπο ζωής τους. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το πόσο πολύ επιδίωκαν να διατηρούνται σε φόρμα και να παραμένουν ελκυστικοί.

Οι γυναίκες που είχαν σχέση με όμορφους άντρες ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν ότι πρόσεχαν τη διατροφή τους, είχαν εμμονή με τη γυμναστική και βίωναν αρκετό άγχος για την εξωτερική τους εμφάνιση.

«Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι εάν μια γυναίκα επιλέγει έναν σύντροφο λιγότερο ελκυστικό από εκείνη, έχει την άνεση να χαλαρώσει ως προς την εξωτερική της εμφάνιση. Αντιθέτως, μια γυναίκα που έχει δίπλα της έναν σαφώς πιο όμορφο άντρα, τότε εμφανίζει προβληματική συμπεριφορά», αναφέρει η επικεφαλής της έρευνας Tania Reynolds.

Τέλος, η έρευνα έδειξε ότι στις περιπτώσεις που ο άντρας ήταν λιγότερο ελκυστικός, έτεινε να αντισταθμίζει αυτή την έλλειψη με πράξεις όπως δώρα, μεγαλύτερο ερωτικό ενδιαφέρον για τη σύντροφό του και ενασχόληση με τις δουλειές του σπιτιού.