Αρχική > Featured > Ποιος είναι ο Αρσέν Λουπέν, ο λογοτεχνικός ήρωας που σαρώνει στο Netflix;
%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%b1%cf%81%cf%83%ce%ad%ce%bd-%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%80%ce%ad%ce%bd-%ce%bf-%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%b90

Ποιος είναι ο Αρσέν Λουπέν, ο λογοτεχνικός ήρωας που σαρώνει στο Netflix;

Όταν ένα αουσάιντερ κάνει τη διαφορά πάντα είναι μία ευχάριστη έκπληξη. Η γαλλική σειρά «Λουπέν» («Lupin») ήρθε στο Netflix την περιοδο των Χριστουγέννων, διαδόθηκε από στόμα σε στόμα και κατέκτησε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των θεατών. Δικαίως αφού πρόκειται για μία εξαιρετικά καλογυρισμένη σειρά με έντονο σασπένς που αναδεικνύει την αξία της ευστροφίας, της εξυπνάδας, αλλά και της τέχνης του καμουφλάζ και θέτει επί τάπητος νευραλγικά θέματα, όπως αυτά της ταξικής και φυλετικής ανισότητας.

Κεντρικός ήρωας της σειράς ένας ευγενής παριάς, ο Ασάν Ντιόπ, που εμπνευσμένος από τις περιπέτειες του Αρσέν Λουπέν, θέλει να πάρει εκδίκηση για τον πατέρα του για μια αδικία που προκάλεσε μια πλούσια οικογένεια. Τον κεντρικό αυτό ήρωα ενσαρκώνει μοναδικά ο Γάλλος ηθοποιός Ομάρ Σι (τον γνωρίσαμε μέσα από την επιτυχημένη ταινία οι “Άθικτοι”).

Η σειρά δημιουργήθηκε από τον Τζορτζ Κέι (Criminal UK, Killing Eve) σε συνεργασία με τον Φρανσουά Ούζαν (Family Business) και είναι μια σύγχρονη προσαρμογή των μυθιστορημάτων του Λεμπλάν.

Ποιος είναι, όμως, ο Αρσέν Λουπέν;

Ο Αρσέν Λουπέν «γεννήθηκε» το 1905 στο Παρίσι από την πένα του Μωρίς Λεμπλάν, ο οποίος τον παρουσίαζε ως ευφυέστατο, δαιμονιώδη και ασύλληπτο «αριστοκράτη» λωποδύτη, με ιπποτικούς τρόπους που διατηρεί ταυτόχρονα και ευγενή αισθήματα.

Ο Αρσέν Λουπέν αναφέρεται ως ήρωας πολλών αστυνομικών μυθιστορημάτων του Μωρίς Λεμπλάν, Γάλλου συγγραφέα του 20ου αιώνα, ο οποίος και τον παρουσίαζε ως ευφυέστατο, δαιμονιώδη και ασύλληπτο «αριστοκράτη» λωποδύτη, με ιπποτικούς τρόπους που διατηρεί ταυτόχρονα και ευγενή αισθήματα. Τα μυθιστορήματα που είχαν ως ήρωα τον Αρσέν Λουπέν άρχισαν να εκδίδονται το 1905 για το περιοδικό «Je sais tout», είχαν σημειώσει πρωτοφανή κυκλοφορία και αργότερα δημοσιεύονταν μεταφρασμένα, είτε αυτοτελή, είτε κατά φύλλα, σε όλες σχεδόν τις γλώσσες του κόσμου.

Στα ελληνικά, κάποιες από τις περιπέτειες του Αρσέν Λουπέν κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Άγρα» και «Ερατώ».

*Αυτή την στιγμή είναι διαθέσιμο το πρώτο μέρος της γαλλικής σειράς, το οποίο περιλαμβάνει πέντε επεισόδια, εκ των οποίων τα τρία πρώτα σκηνοθέτησε ο Λουί Λετεριέ (Now You See Me, The Incredible Hulk, Transporter 2). Το δεύτερο μέρος της σειράς να αναμένεται να έρθει μέσα στον Απρίλιο.

%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%b1%cf%81%cf%83%ce%ad%ce%bd-%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%80%ce%ad%ce%bd-%ce%bf-%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%b90 %cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%b1%cf%81%cf%83%ce%ad%ce%bd-%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%80%ce%ad%ce%bd-%ce%bf-%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%b92

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του %cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%b1%cf%81%cf%83%ce%ad%ce%bd-%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%80%ce%ad%ce%bd-%ce%bf-%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%b94