Αρχική > Επικαιρότητα > Ποιοι είναι πιο ευάλωτοι στον κορωνοϊό στην Ελλάδα;

Ποιοι είναι πιο ευάλωτοι στον κορωνοϊό στην Ελλάδα;

Τα τελευταία στοιχεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ με βάση τα δεδομένα που είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Μαϊου.

Σύμφωνα με αυτή, οι άνδρες είναι πιο ευάλωτοι από τις γυναίκες και μάλιστα όσοι είναι ηλικίας άνω των 65 ετών. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη και η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών).

Οι άνδρες είναι πιο ευάλωτοι από τις γυναίκες

Σύμφωνα με την έκθεση οι άνδρες είναι πιο ευάλωτοι από τις γυναίκες καθώς από τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων το 55.2% είναι άνδρες και από τον συνολικό αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι το 61.9% είναι άνδρες.

Οι τρεις από τους τέσσερις θανάτους στην Ελλάδα αφορούν άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, ποσοστό που αποτελεί μόλις το 21% των συνολικών κρουσμάτων στη χώρα. Από τα 168 θανατηφόρα κρούσματα, τα 126 αφορούν άτομα ηλικίας άνω των 65 χρόνων, τα 86 άνδρες και τα 40 γυναίκες.

Μόλις το 5,5% είναι παιδιά και έφηβοι

Παιδιά και έφηβοι αποτελούν μειοψηφία του πληθυσμού που έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, αγγίζοντας μόλις το 5,5%. Στις γυναίκες ηλικίας 0-17 χρόνων καθώς και σε εκείνες 18-43 χρόνων, δεν εντοπίζεται ούτε μία διασωληνωμένη ασθενής.