Αρχική > Infohealth > Ποιοι είναι οι τρεις επιστήμονες που κέρδισαν το φετινό Νόμπελ Ιατρικής

Ποιοι είναι οι τρεις επιστήμονες που κέρδισαν το φετινό Νόμπελ Ιατρικής

Σε τρεις επιστήμονες απονεμήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας το Νόμπελ Ιατρικής. Όπως ανακοινώθηκε το Νόμπελ απονέμεται από κοινού στους Ουίλιαμ Κέιλιν, Πίτερ Ράτκλιφ και Γκρεγκ Σεμέντζα.

Η έρευνα για την οποία βραβεύτηκαν οι τρεις επιστήμονες αφορά τις ανακαλύψεις τους για το πώς τα κύτταρα αντιλαμβάνονται και προσαρμόζονται στη διαθεσιμότητα οξυγόνου.

Η Ακαδημία αναφέρει πως η ανάγκη ύπαρξης οξυγόνου για τη διατήρηση της ζωής έχει κατανοηθεί από την αρχή μελέτης της σύγχρονης βιολογίας, αλλά οι μοριακοί μηχανισμοί που υποκρύπτουν τον τρόπο με τον οποίο τα κύτταρα προσαρμόζονται στις μεταβολές παροχής οξυγόνου ήταν άγνωστη συνιστώσα μέχρι να ολοκληρωθεί η βραβευμένη εργασία των τριών επιστημόνων.

Η επίσημη ανακοίνωση στο Twitter

Την Τρίτη αναμένεται να απονεμηθεί το Νόμπελ Φυσικής, την Τετάρτη το Νόμπελ Χημείας και την Πέμπτη το Νόμπελ Λογοτεχνίας – οπότε, μάλιστα, θα ανακοινωθούν οι επιλογές και για το 2018.

Την Παρασκευή αναμένεται η ανακοίνωση του Νόμπελ Ειρήνης με το πρόγραμμα απονομής να ολοκληρώνεται την προσεχή Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, με την απονομή του Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών.