Αρχική > Featured > Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει το χρώμα που επιλέγουμε να φορέσουμε

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει το χρώμα που επιλέγουμε να φορέσουμε

Το χρώμα που διαλέγουμε να φορέσουμε είναι δείκτης της διάθεσης, της ψυχολογίας αλλά και του μηνύματος που θέλουμε να στείλουμε στους άλλους…

Στο άρθρο που ακολουθεί, αφού διαβάσεις πρώτα τι χρωματικός τύπος είσαι, θα μάθεις πώς μπορείς να ντυθείς για να προκαλέσεις τις ερωτικές καταστάσεις που επιθυμείς.

Αν δεχτούμε ότι οι προτιμήσεις και οι αντιπάθειές μας στα χρώματα συνδέονται με την ψυχολογία μας, εκφραζόμαστε μέσα από εκείνα που διαλέγουμε να φορέσουμε ή που θέλουμε να τα έχουμε στο περιβάλλον μας. Έτσι, συμβαίνει συχνά τα χρώματα που προτιμά ο σύντροφός σου (και εκείνο που εκφράζουν, φυσικά, σε ένα βαθύτερο επίπεδο), να είναι αυτά ακριβώς που λείπουν από σένα, από ψυχολογική πλευρά. Και ίσως αυτός να είναι και ένας από τους λόγους που σε τράβηξε. Από την άλλη, το ταίρι σου μπορεί να επιλέγει χρώματα που να μην ταιριάζουν με το δικό σου γούστο, αλλά είναι καλό να συμπληρώνετε ο ένας τον άλλο.

Για παράδειγμα, ένας εσωστρεφής χαρακτήρας που αγαπά το βιολετί πιθανόν να γοητευτεί από έναν άνθρωπο «έξω καρδιά», που του αρέσει το κόκκινο και ακτινοβολεί ζωντάνια και πνεύμα. Αλλά από την άλλη, ένα αταίριαστο ζευγάρωμα ίσως να είναι ολέθριο για σένα, κάνοντας σε να νιώθεις ότι σε εξαντλεί και σε περιορίζει. Μια σχέση χρειάζεται ισορροπία για να πετύχει. Ωστόσο, για να τη βρεις καλό είναι γνωρίζεις πρώτα απ’ όλα τον εαυτό σου.

Τα χρώματα της εποχής σου. Τι τύπος είσαι;

Δεν μιλάμε βέβαια για το αν είσαι λευκός, μαύρος ή… ινδιάνος. Η τυπολογία αυτή έχει να κάνει με τη φύση, τα δικά σου χρώματα αλλά και τις εποχές του χρόνου. Κάθε εποχή έχει τα δικά της χρώματα και τη δική της ενέργεια. Είμαστε κι εμείς μέρος αυτού του μεγάλου φυσικού ρυθμού που επαναλαμβάνεται σε αιώνιους κύκλους. Οι άνθρωποι κάθε εποχής έχουν συγκεκριμένα χρώματα στο δέρμα, τα μάτια, τα μαλλιά, και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά προσωπικότητας. Και επιλέγοντας τα χρώματα που ταιριάζουν με τον εποχικό μας τύπο, όχι μόνο εκφράζουμε την προσωπικότητά μας, αλλά και εξωτερικεύουμε με πιο φυσικό και ολοκληρωμένο τρόπο τα συναισθήματά μας.

Χειμερινός τύπος

Ο χειμώνας είναι μια εποχή περιορισμού, κρύου και σκοταδιού. Θυμίζει λευκό χιόνι και μεγάλες νύχτες. Οι χειμωνιάτικοι τύποι έχουν τέτοια χρώματα που τους κάνουν να δείχνουν σιγουριά και αυτοέλεγχο. Συνήθως έχουν σκούρα μάτια, μαλλιά και δέρμα, έτσι ώστε το ασπράδι των ματιών και τα δόντια τους να κάνουν αντίθεση. Πιθανόν να είναι δύσκολοι χαρακτήρες και να μην κάνουν εύκολα παρέες. Ο συναισθηματισμός τους είναι έντονος και, παρόλο που δεν επικοινωνούν ανοιχτά, η αγάπη και η αφοσίωσή τους έχουν δύναμη και βάθος.

Ανοιξιάτικος τύπος

Η άνοιξη φέρνει ανανέωση, έντονα χρώματα και την ενέργεια της καινούργιας ζωής και της νέας αρχής. Οι ανοιξιάτικοι τύποι έχουν δέρμα ροδακινί, ροδαλό ή λευκό, μαλλιά από σκουρόξανθα έως σκούρα καστανά και μάτια γαλάζια, πράσινα ή ανοιχτά καστανά. Είναι γεμάτοι ζωντάνια και έχουν πολλή αγάπη να δώσουν, αλλά ο παρορμητισμός τους, τους κάνει κάπως επιπόλαιους στις σχέσεις τους.

Καλοκαιρινός τύπος

Τα άτομα αυτά έχουν τη θέρμη του ήλιου, το γαλάζιο του ουρανού και την ενέργεια από το αχανές πράσινο και χρυσαφί των αγρών. Η επιδερμίδα τους τείνει να είναι διάφανη, ροδαλή ή μπεζ. Έχουν μαλλιά σε τόνους που κυμαίνονται από το ανοιχτό ξανθό μέχρι το ανοιχτό καστανό και μάτια σε χρώμα φουντουκί, γκριζογάλανο, γαλανό ή γκριζοκάστανο. Στην προσωπικότητά τους υπάρχει και το αγορίστικο μπλε και το κοριτσίστικο ροζ, πράγμα που τους κάνει περιπετειώδεις και ευαίσθητους. Δεν εκφράζουν εύκολα τα συναισθήματά τους και πρέπει να αποκτήσουν σιγουριά για να εκδηλώσουν την αγάπη τους στο ταίρι τους.

Φθινοπωρινός τύπος

Το φθινόπωρο είναι η εποχή όπου τα φύλλα γίνονται πορτοκαλί, κόκκινα και χρυσά και πέφτουν στη γη στον αιώνιο κύκλο της ζωής και του θανάτου. Οι φθινοπωρινοί τύποι έχουν παρόμοιους χρωματισμούς, με κόκκινα, χαλκόχρωμα ή κοκκινόξανθα μαλλιά, χρυσαφί έως ροδαλό δέρμα και χρυσά, καστανά ή πράσινα μάτια. Ως προς το ταμπεραμέντο τους, είναι θερμοί, εκδηλωτικοί και γενναιόδωροι. Ωστόσο, στον έρωτα γίνονται κυκλοθυμικοί και απρόβλεπτοι, ενώ αντιπαθούν τη ρουτίνα στη σχέση, που προκύπτει από τη συνήθεια και την εξοικείωση.

Διαβάστε στον astrologos.gr για το χρωματικό φάσμα της αγάπης