Αρχική > Infohealth > Ποιο είναι το προφίλ του όγδοου κρούσματος κοροναϊού- Τι σχέση έχει με το πέμπτο κρούσμα

Ποιο είναι το προφίλ του όγδοου κρούσματος κοροναϊού- Τι σχέση έχει με το πέμπτο κρούσμα

Οχτώ είναι πλέον τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα. Το όγδοο αυτό κρούσμα εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και ασθενής είναι ο σύζυγος της εκπαιδευτικού που είχε επίσης προσβληθεί από τον ιό.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτη (04.03.2020) το υπουργείο Υγείας ανακοίνωνε ακόμη ένα κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα και ανέφερε πως πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του πέμπτου κρούσματος κορονοϊού, που είχε επίσης εντοπιστεί στη Θεσσαλονίκη.

Ο μεσήλικας άνδρας που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊκό είναι, σύμφωνα με το voria.gr, ο σύζυγος της εκπαιδευτικού, φίλης της 38χρονης επιχειρηματία που είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας.

Η εκπαιδευτικός, πέμπτο κρούσμα του κορονοϊού στη χώρα μας, δίδασκε σε σχολείο στην περιοχή του Δενδροποτάμου, του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και είναι φίλη της 38χρονης η οποία ήταν η πρώτη που διαγνώστηκε με κορονοϊό στην Ελλάδα, μετά το ταξίδι της στο Μιλάνο.

Ο άνδρας παραμένει σε απομόνωση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και δεν ανήκει στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες.