Ίσως πιστεύετε ότι η ακαταστασία στο σπίτι έχει να κάνει περισσότερο με την εξοικονόμηση χώρου παρά με την προσωπικότητά σας. Ίσως αντί να συμμαζεύετε το χώρο σας, στοιβάζετε σε μια άκρη όλα τα περιττά αντικείμενα για χάρη δικής σας ευκολίας, χωρίς να σκέφτεστε ότι η ακαταστασία μπορεί να λειτουργήσει ως εμπόδιο και μπορεί πραγματικά να αντικατοπτρίζει τα συναισθηματικά προβλήματα που ίσως αντιμετωπίζετε στη ζωή σας.

Δείτε παρακάτω τι φανερώνει για τον χαρακτήρα σας η ακαταστασία στη ντουλάπα, στο γραφείο, στο γκαράζ και το αυτοκίνητο ή στην αποθήκη του σπιτιού σας.

1. Ντουλάπα: Νοσταλγία

Η ακαταστασία της ντουλάπας σημαίνει ότι δεν θέλετε να αφήσετε στο παρελθόν κάποιες όμορφες αναμνήσεις σας. Ίσως ένα παλιό τζιν παντελόνι ή ένα βραδινό φόρεμα, σας υπενθυμίζουν μια πιο ευτυχισμένη, νεανική στιγμή σας. Κρατώντας τα στη ντουλάπα σας σημαίνει περισσότερο ότι δεν θέλετε να αφήσετε πίσω σας αυτά τα συναισθήματα παρά τα ίδια τα ρούχα.

2. Γραφείο: Φόβος ανάληψης ευθυνών


Η ακαταστασία στο γραφείο σας μπορεί να αποκαλύψει το φόβο σας να προχωρήσετε παρακάτω. Η αποφυγή εκκαθάρισης σωρών χαρτιού δείχνει την απροθυμία σας να αντιμετωπίσετε δύσκολες υποθέσεις. Η ακαταστασία του γραφείου λειτουργεί ως δικαιολογία για να μην προχωρήσετε στην επόμενη εργασία ή έργο. Για να λυθεί αυτό, δεν πρέπει να αφήσετε την ακαταστασία να σας κυριεύσει.

3. Αυτοκίνητο: Δεν έχετε όρια

Το χάος και η ακαταστασία στο αυτοκίνητο είναι ένα σαφές σημάδι ότι αισθάνεστε απογοήτευση. Δείχνει ότι δεν έχετε αρκετό χώρο για τον εαυτό σας και ότι τα όρια στη ζωή σας έχουν καταρρεύσει. Μπορεί να γεμίζετε τον προσωπικό σας χώρο με ακαταστασία για να αποφύγετε να βάλετε σε τάξη τη ζωή σας και να πάρετε σημαντικές αποφάσεις.

4. Γκαράζ: Αναβλητικότητα

Η ακαταστασία απορροφά την ενέργειά σας και μπορεί να σας κάνει να νιώθετε απογοητευμένοι. Οι κούτες που στοιβάζονται στο γκαράζ σας μπορεί να αρχίσουν να αποτελούν μέρος του υπόλοιπου σκηνικού. Αν ανησυχείτε επειδή δεν γνωρίζετε από πού πρέπει να ξεκινήσετε να συμμαζεύετε, αυτό ίσως σας κάνει να το αποφύγετε εντελώς! Φαίνεται ότι σας λείπει η ψυχική δύναμη για να αντιμετωπίσετε δύσκολες καταστάσεις. Το χάος δεν θα πάει μακριά, γι’ αυτό είναι καλύτερα να το αντιμετωπίσετε εγκαίρως.

5. Αποθήκη: Ενοχές

Ο πιο συχνά ακατάστατος χώρος στο σπίτι σας είναι η αποθήκη, με παλιά αντικείμενα και αναμνηστικά που στοιβάζονται σε τεράστιες κούτες. Πολλά από αυτά δεν έχουν καμία χρησιμότητα, αλλά μια αίσθηση ενοχής μπορεί να σας εμποδίζει να τα ξεκαθαρίσετε. Αυτό το συναισθηματικό δέσιμο καθιστά δύσκολο να απαλλαγούμε από αυτά τα αντικείμενα ακόμα κι αν δεν τα αγαπάμε. Μια καλή ιδέα είναι να σκεφτείτε αν τελικά τα χρειάζεστε!

από Μαρία Ιωαννάτου