Αρχική > Featured > Ποιες Πρώτες Κυρίες είχαν βρεθεί στο χειρουργείο πριν τη Μελάνια και για ποιο λόγο

Ποιες Πρώτες Κυρίες είχαν βρεθεί στο χειρουργείο πριν τη Μελάνια και για ποιο λόγο

Αρκετές φορές χρειάστηκε οι Πρώτες Κυρίες της Αμερικής, ενώ ήταν ένοικοι του Λευκού Οίκου, να υποβληθούν σε κάποιο χειρουργείο. Άλλοτε σοβαρό, άλλοτε λιγότερο σοβαρό. Όσον αφορά τη Μελάνια Τραμπ, η οποία υποβλήθηκε σε τρίωρο χειρουργείο την περασμένη Δευτέρα, πρόκειται για το πρώτο μεγάλο χειρουργείο τα τελευταία 31 χρόνια.

Στο νοσοκομείο με φρικτούς πόνους μεταφέρθηκε τη Δευτέρα η Πρώτη Κυρία της Αμερικής Μελάνια Τραμπ, όπου υπεβλήθη άμεσα σε εγχείρηση αφαίρεσης καλόηθους όγκου από το νεφρό της. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed Medical Center.

“Η επέμβαση ήταν επιτυχής και δεν παρουσιάστηκαν επιπλοκές”, τόνισε η εκπρόσωπος της συζύγου του Αμερικανού προέδρου Στέφανι Γκρίσαμ με ανακοίνωσή της. “Η Πρώτη Κυρία ανυπομονεί να αναρρώσει πλήρως ώστε να συνεχίσει το έργο της για λογαριασμό κάθε παιδιού”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που Πρώτη Κυρία της Αμερικής υποβάλλεται σε μεγάλο χειρουργείο τα τελευταία 31 χρόνια.

Αλλά ποιες ήταν οι Πρώτες Κυρίες που δεν γλίτωσαν το νυστέρι;

Η προηγούμενη φορά που μια Πρώτη Κυρία υποβλήθηκε σε τόσο σοβαρή ιατρική διαδικασία όσο διέμενε στον Λευκό Οίκο ήταν τον Οκτώβριο του 1987, όταν η Νάνσι Ρίγκαν (Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α από το 1981 έως το 1989) είχε υποβληθεί σε μαστεκτομή.

Η Ρόζαλιν Κάρτερ (Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α από το 1977 ως το 1981) είχε μπει στο χειρουργείο για την αφαίρεση καλόηθους όγκου από το στήθος της, τον Απρίλιο του 1977.

Λίγες εβδομάδες αφότου έγινε Πρώτη Κυρία, η Μπέτι Φορντ (Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α από το 1974 ως το 1977) είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο στήθος και έκανε μαστεκτομή τον Σεπτέμβριο του 1974.