Αρχική > Featured > Ποια φάρμακα δίνουν τα πιο καλά αποτελέσματα στη χώρα μας στη μάχη κατά του ιού;

Ποια φάρμακα δίνουν τα πιο καλά αποτελέσματα στη χώρα μας στη μάχη κατά του ιού;

Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα δεδομένα στη μάχη κατά του κορωνοϊού σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας αναφέρθηκε σε δύο νέα φάρμακα που δοκιμάζονται ανά τον κόσμο.

Μία ομάδα ερευνητών στην Κίνα κάνει ήδη θεραπευτική χρήση νέου φαρμάκου με αρνητικοποίηση του ιού εντός 4 ημερών, ενώ άλλη ομάδα ερευνητών στη Γαλλία, η ομάδα του Γάλλου Ντιντιέ Ραούλτ, καθηγητή Ιατρικής και διευθυντή του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας, κάνει χρήση ενός σχήματος φαρμάκου – της χλωροκίνης (υδροξυχλωροκίνη/Plaquenil, η οποία χρησιμοποιήθηκε προ 70 ετών για την ελονοσία)- που οδηγεί στην αρνητικοποίηση του ιού σε έξι ημέρες. Στη Γαλλία χρησιμοποιούν τη χλωροκίνη μαζί με την αντιβίωση αζιθρομυκίνη. Η γαλλική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ευρείας κλίμακας κλινικές δοκιμές πάνω στο σχήμα του γιατρού.

Τι ισχύει για την Ελλάδα

Στην Ελλάδα στα άτομα που νοσηλεύονται γίνεται χορήγηση αντιικών φαρμάκων γενικότερα. Ο συνδυασμός όμως που δίνει πολύ καλά αποτελέσματα στη χώρα μας αποτελείται από χλωροκίνη, έμπολα και HIV.

Ο κ. Τσιόδρας ερωτηθείς ειδικά για την χλωροκίνη τόνισε πως είναι ένα ευρέως γνωστό φάρμακο για την μαλάρια (ελονοσία). Οπως είπε υπάρχει επαρκής ποσότητα του φαρμάκου, το οποίο διατίθεται και στην ελληνική αγορά, καταλήγοντας ότι από τις διαρκείς επαφές που έχει με όλα τα ιατρικά κέντρα ανά τον κόσμο, όλοι χρησιμοποιούν χλωροκίνη.