Αρχική > Featured > Ποια είναι η Ελληνίδα πίσω από την τεράστια τσάντα Hermès στην οδό Bond του Λονδίνου;

Ποια είναι η Ελληνίδα πίσω από την τεράστια τσάντα Hermès στην οδό Bond του Λονδίνου;

Περπατώντας κανείς στην πολυσύχναστη Bond Street του Λονδίνου, είναι αδύνατο να μη δει την τεράστια Hermès Birkin ύψους 9 μέτρων έξω από το πολυκατάστημα Fenwick. Δεν πρόκειται για τέχνασμα μάρκετινγκ του οίκου Hermès για να δελεάσει τον κόσμο να μπει στο κατάστημά του ή μια τυπική συνεργασία όπου η μόδα συναντά την τέχνη.

Το τεράστιο γλυπτό είναι το τελευταίο από μια σειρά έργων που ονομάζεται «Tools of Endearment» από την Καλλιόπη Λεμού, την Ελληνίδα καλλιτέχνη με έδρα το Λονδίνο, γνωστή για τις δημόσιες εγκαταστάσεις της μεγάλης κλίμακας. Το έργο έκανε το ντεμπούτο του νωρίτερα αυτό το μήνα, στο πλαίσιο του Mayfair Art Weekend.

View this post on Instagram

A post shared by Gazelli Art House (@gazelliarthouse) on

Στον ίδιο δρόμο υπάρχει επίσης ένας ατσάλινος κορσές, μια γόβα με ένα στιλέτο στη θέση της φτέρνας και μια πλεξούδα, μέρος της υπαίθριας έκθεσης γλυπτικής Frieze.

Πηγή: Gazelli Art House

Όπως διαβάζουμε στο wwd.com, η πρόθεση της Καλλιόπης Λεμού ήταν να χρησιμοποιήσει την τέχνη της για να προβληματίσει σχετικά με το πώς η κοινωνία αντιμετωπίζει τη θηλυκότητα, τα δικαιώματα των γυναικών και την κατάστασή τους μέσα στην κοινωνία.

View this post on Instagram

A post shared by Gazelli Art House (@gazelliarthouse) on

Στην περίπτωση της γιγαντιαίας ατσάλινης τσάντας Birkin, η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα συμβολικό «δοχείο» για να τοποθετούν οι γυναίκες τις φιλοδοξίες τους για το μέλλον και, εξίσου, τις απογοητεύσεις τους. Η επιλογή ενός από τα πιο ακριβά σχέδια ενός παγκοσμίου φήμης οίκου μόδας ήταν ένα βασικό μέρος της εξίσωσης για την Καλλιόπη Λεμού, η οποία σμίλεψε την επιφάνεια του μετάλλου για να μοιάζει με δέρμα από στρουθοκάμηλο.

Πηγή κεντρικής φώτο: Instagram @gazelliarthouse