Αρχική > Cinema > Ποδαρικό στα θερινά σινεμά με τους «Αταίριαστους» και τα «Παιχνίδια Ζευγαριών»

Ποδαρικό στα θερινά σινεμά με τους «Αταίριαστους» και τα «Παιχνίδια Ζευγαριών»

Τα θερινά σινεμά άνοιξαν και τα μεγάλα στούντιο δειλά δειλά ξεκινούν τις πρεμιέρες τους, μετά από τη δύσκολη περίοδο της καραντίνας, που έφερε αρκετές ματαιώσεις και ανατροπές.

Αυτή την εβδομάδα, πέρα από τις επαναλήψεις, στη μεγάλη οθόνη έρχονται ταινίες με γαλλικό αέρα, τα «Παιχνίδια ζευγαριών» με τα οποία ο Ολιβιέ Ασαγιάς συμμετείχε στο Φεστιβάλ Βενετίας του 2018, αλλά και μια ανορθόδοξη κωμωδία με τον Ντάνι Μπουν.

Παιχνίδια Ζευγαριών

Περίληψη: Ο Αλέν, ένας εκδότης βιβλίων αρνείται, για πρώτη φορά, να εκδώσει το βιβλίο του Λεονάρντ. Ο εκδοτικός οίκος του Αλέν, προσλαμβάνει μια νεαρή γυναίκα, τη Λόρε, για να τους βοηθήσει να προσαρμοστούν στην ψηφιακή εποχή. Ο Αλέν κοιμάται με την Λόρε. Η γυναίκα του Αλέν, η Σελίνα, είναι ηθοποιός. Έχει σχέση με τον Λεονάρντ για χρόνια. Η γυναίκα του Λεονάρντ, η Βάλερι, είναι πολιτική σύμβουλος σε κόμμα της αριστεράς. Και δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη ζωή του άντρα της.

Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Ασαγιάς

Παίζουν: Ζιλιέτ Μπινός, Γκιγιόμ Κανέ, Βενσάν Μακέιν, Πασκάλ Γκρεγκορί

Οι Αταίριαστοι

Περίληψη: Ο Romain είναι ψυχίατρος και βοηθάει έναν από τους ασθενείς του να το σκάσει από το ψυχιατρείο προκειμένου να τον βοηθήσει να εντοπίσει την κοπέλα του που αγνοείται. Ο Leo Milan γνωστός ως το Λιοντάρι ισχυρίζεται ότι είναι μυστικός πράκτορας. Ο Romain όμως δεν είναι σίγουρος αν είναι αυτή η αλήθεια ή ο Leo είναι ένας μεγάλος παθολογικός ψεύτης.

Σκηνοθεσία: Λουντοβίκ Κολμπό – Ζιστέν

Παίζουν: Ντανί Μπουν, Φιλίπ Κατρίν, Αν Σερά