Αρχική > Τι Νέα; > Ποδαρικό με κακοκαιρία και πολλά προβλήματα θα κάνει ο Φεβρουάριος

Ποδαρικό με κακοκαιρία και πολλά προβλήματα θα κάνει ο Φεβρουάριος

Μπορεί ο Φεβρουάριος να κάνει ποδαρικό με καιρό που θα θυμίζει Άνοιξη, μιας και ο υδράργυρος σε αρκετές περιοχές θα φτάσει τους 17-18 βαθμούς Κελσίου, στα μέσα της άλλης εβδομάδας όμως ο νέος μήνας θα φέρει μια σημαντική κακοκαιρία, ικανή να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.

Κακοκαιρία που θα προκαλέσει προβλήματα

Από την Τετάρτη είχαν αρχίσει να διακινούνται προγνώσεις για νέα μεταβολή του καιρού και ένα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας την προσεχή εβδομάδα. Ο μετεωρολόγος του Open TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε νέα του ανάρτηση υποστήριξε ότι σύντομα ο Φεβρουάριος «θα θυμηθεί ότι ανήκει στον χειμώνα, φέρνοντάς μας μια σημαντική κακοκαιρία στα μέσα της άλλης εβδομάδας».

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, η συγκεκριμένη κακοκαιρία θα είναι «ικανή να δημιουργήσει και αρκετά προβλήματα», ενώ το πιθανότερο σενάριο είναι να ξεκινήσει να εκδηλώνεται στα μέσα της προσεχούς εβδομάδας. Δίνοντας λεπτομέρειες για την αλλαγή του καιρού, ο μετεωρολόγος εξηγεί ότι πολικές αέριες μάζες από την περιοχή της Σκανδιναβίας θα κινηθούν νοτιότερα καλύπτοντας μεγάλο τμήμα της κεντρικής – ανατολικής Ευρώπης. «Καθώς αυτές οι αέριες μάζες θα συναντήσουν θερμότερες και υγρότερες αέριες μάζες κοντά στη θάλασσα της Αδριατικής, θα σχηματίσουν ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό το οποίο “πιεζόμενο” από τις υψηλές πιέσεις δυτικότερα, θα το αναγκάσουν να κινηθεί ανατολικά νοτιοανατολικά».

Το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό, όπως επισημαίνει, θα σαρώσει τη χώρα μας από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά, προκαλώντας ισχυρή κακοκαιρία στην περιοχή μας ικανή να δημιουργήσει και πολλά προβλήματα».

Ολόκληρη η ανάρτησή του: