Αρχική > Επικαιρότητα > Πλωτή υγειονομική βόμβα: Περισσότερα από 120 τα κρούσματα στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Πλωτή υγειονομική βόμβα: Περισσότερα από 120 τα κρούσματα στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Ραγδαία αυξήθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έφτασαν τα 120. Το πλοίο πλέον χαρακτηρίζεται πλωτή υγειονομική βόμβα και έχει σημάνει συναγερμός στις αρχές.

Κάποια από τα κρούσματα έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αττικόν,καθώς ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Οι ναυτικοί είναι σε απομόνωση στις καμπίνες τους αφού πρώτα χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, υψηλού, μέτριου και χαμηλού κινδύνου. Στο πλοίο που απαριθμεί 11 καταστρώματα, υπάρχουν χώροι καραντίνας.

Θυμίζουμε ότι στο πλοίο επιβαίνουν 382 ναυτικοί και εργάτες, διαφόρων εθνικοτήτων και έχει ήδη τεθεί σε καραντίνα καθώς μέχρι χθες είχαν διαπιστωθεί 21 θετικά κρούσματα στον κορονοϊό. Το πρώτο θετικό κρούσμα διαπιστώθηκε την περασμένη Κυριακή 29 Μαρτίου και αφορά έναν 72χρονο ναυτικό, ελβετικής υπηκοότητας.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε ναυλωθεί από Τούρκους επιχειρηματίες προκειμένου να πάει στην Ισπανία, αλλά λόγω των περιοριστικών μέτρων επέστρεψε πίσω και παραμένει αρόδο.

Οπως είπε χθες ο Ν. Χαρδαλιάς, είχε ξεκινήσει ο επαναπατρισμός των επιβαινόντων, ωστόσο μετά το πρώτο θετικό κρούσμα αυτός σταμάτησε.