Αρχική > Featured > «Plogging», η οικολογική-αθλητική δραστηριότητα των Σκανδιναβών, που κάνει θραύση στο εξωτερικό

«Plogging», η οικολογική-αθλητική δραστηριότητα των Σκανδιναβών, που κάνει θραύση στο εξωτερικό

Οι άνθρωποι στη μακρινή Σκανδιναβία μάς εκπλήσσουν ολοένα με τον διαφορετικό τρόπο σκέψης τους, είτε αυτός αφορά πολιτικά συστήματα και συστήματα εκπαίδευση είτε τον τρόπο ζωής που φανερώνει ένα διαφορετικό ήθος.

Αυτό που ανακαλύψαμε κι εμείς εδώ τελευταίως και μάθαμε μα περιέργεια τι ακριβώς είναι, αφορά το «plogging», σουηδική λέξη, η οποία σε ελεύθερη μετάφραση προκύπτει από τον συνδυασμό του «μαζεύω» και του «τρέχω» και περιγράφει μια νέα δραστηριότητα, που έχει γίνει μόδα στο εξωτερικό, και περιλαμβάνει το να μαζεύουμε σκουπίδια ενώ κάνουμε jogging.

Μια δραστηριότητα που αφενός δείχνει την ευασθησία τους και την αναπτυγμένη οικολογική τους συνείδηση αφετέρου τους ωθεί σε μια νέα αθλητική δραστηριότητα που προάγει τη φυσική τους κατάσταση.

Μάλιστα, η τάση που φαίνεται να ξεκίνησε από τη Σουηδία, έχει εξαπλωθεί τους τελευταίους μήνες σε όλο τον κόσμο και πλέον δεκάδες άνθρωποι δημοσιεύουν βίντεο και φωτογραφίες τους στα social media (με hashtag #plogging, #plogga ή #binbagchallenge ) να περισυλλέγουν σκουπίδια που βρίσκουν στο δρόμο τους, ενώ έχουν πάει για τρέξιμο.