Φανταστείτε αυτό: Είναι μία από τις πρώτες ζεστές ημέρες της άνοιξης και έχετε αποφασίσει να φορέσετε εκείνα τα πέδιλα που είχατε κλεισμένα στη ντουλάπα σας εδώ και μήνες. Είστε στο δρόμο για το γραφείο, κοιτάτε κάτω και συνειδητοποιείτε ότι τα πόδια σας είναι παραμελημένα τον τελευταίο χρόνο.Για να μην ανησυχείτε, έχουμε κάποιες συμβουλές για να έχετε τα δάχτυλα και τις φτέρνες των ποδιών σας έτοιμα για το καλοκαίρι σε ελάχιστο χρόνο!

Μουλιάστε τα πόδια σας

Γεμίστε μια λεκάνη με ζεστό νερό και ρίξτε μέσα μερικά άλατα για να μαλακώσετε το δέρμα σας και να διευκολύνετε την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Τα άλατα είναι καταπραϋντικά και έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες για να διατηρούν τις μικρές περιοχές ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών και των νυχιών σας καθαρές.

Τρίψτε με ελαφρόπετρα


Ασκήστε ήπια πίεση οπουδήποτε αισθάνεστε ξηρό ή τραχύ το δέρμα σας κατά την αφή. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει τις φτέρνες των ποδιών και τα πλαϊνά των δαχτύλων σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει τον χρόνο σας με αυτό το κομμάτι αντί να επιταχύνετε τη διαδικασία για πιο ορατά αποτελέσματα.

Περιποιηθείτε τα νύχια σας

Πρώτα απ’ όλα αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα από παλιό βερνίκι. Αν βάφετε συνεχώς τα νύχια σας χωρίς διαλείμματα, πιθανόν να έχουν μια κιτρινωπή απόχρωση. Για να αφαιρέσετε αυτούς τους επιφανειακούς λεκέδες, αναμίξτε 3 κουταλιές της σούπας υπεροξείδιο του υδρογόνου με ½ φλιτζάνι ζεστό νερό. Βυθίστε τα νύχια σας για λίγα λεπτά και, στη συνέχεια, αρχίστε να τρίβετε χρησιμοποιώντας μια μαλακή, καθαρή οδοντόβουρτσα.

Ενυδατώστε σωστά

Μόλις βγείτε από το ντους, σκουπίστε τα πόδια σας μαλακά με μια πετσέτα και απλώστε ενυδατική κρέμα. Βρείτε μία που θα ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας σας και θα διαλύσει απαλά και σταδιακά το ξηρό δέρμα ενώ συγχρόνως θα το ενυδατώνει.

Διαλέξτε το σωστό βερνίκι

Ήρθε η ώρα να δείξουμε τα δάχτυλά μας! Τα τολμηρά, φωτεινά χρώματα -όπως κόκκινο, ροζ και κοραλλί- και οι nude αποχρώσεις θα φωτίσουν τα πόδια σας επειδή δημιουργούν αντίθεση ανάμεσα στα νύχια και στο δέρμα σας.

από Μαρία Ιωαννάτου