Αρχική > Featured > Πλέον θα κυκλοφορούμε στους δρόμους της Αθήνας με ηλεκτρικό πατίνι

Πλέον θα κυκλοφορούμε στους δρόμους της Αθήνας με ηλεκτρικό πατίνι

Μετά το Παρίσι, το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες, τη Λισσαβόνα, αλλά και τη Θεσσαλονίκη, έφτασε η στιγμή και για τους Αθηναίους να μετακινηθούν στην πόλη με τα πιο έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στην Ελλάδα με πατίνια.

Η εταιρεία Lime, η οποία έχει παρουσία σε 140 πόλεις στον κόσμο, ήρθε και στην Αθήνα για να προσφέρει υπηρεσίες «έξυπνης» κινητικότητας με ηλεκτρικά πατίνια και να εξυπηρετήσει τους πολίτες στις σύντομες διαδρομές τους μέσα στην πόλη.

Πώς λειτουργεί

Η Lime προσφέρει ηλεκτρικά πατίνια που έχουν σύστημα GPS, ασύρματη τεχνολογία και αυτόματο κλείδωμα ενώ είναι διαθέσιμα σε όποιον έχει «κατεβάσει» τη σχετική εφαρμογή της στο κινητό τηλέφωνό του. Μέσω της εφαρμογής, ο πολίτης μπορεί να εντοπίσει το πιο κοντινό διαθέσιμο πατίνι, να το ξεκλειδώσει, να το χρησιμοποιήσει και να το αφήσει στο τέλος της διαδρομής του. Το κόστος για το ξεκλείδωμα είναι ένα ευρώ και κάθε λεπτό διαδρομής κοστίζει επιπλέον 0,15 λεπτά (9 ευρώ ανά ώρα), ενώ δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης.

Τα ηλεκτρικά πατίνια της Lime είναι ασφαλή και εύκολα στη χρήση. Κινούνται με ταχύτητα έως 25 χιλιομέτρων την ώρα.Λειτουργούν με ηλεκτρική επαναφορτιζόμενη μπαταρία και είναι κατάλληλα για όλες τις ηλικίες. Το βράδυ συλλέγονται και επαναφορτίζονται.

Στην Αθήνα θα είναι διαθέσιμα για όλους τους πολίτες σε κεντρικά σημεία της πόλης από τις οκτώ το πρωί έως τις εννέα το βράδυ. Η τοπική ομάδα της Lime θα αναλάβει τη συντήρηση, την επαναφόρτιση και την τοποθέτηση του στόλου των ηλεκτρικών πατινιών στην πόλη.

Ο Αντιδήμαρχος Κέντρου Πόλης και Δημοτικής Αστυνομίας Ανδρέας Βαρελάς είναι ο πρώτος πολίτης της Αθήνας που οδήγησε το ηλεκτρικό πατίνι της Lime και δήλωσε : “Μετά τη Θεσσαλονίκη, καλωσορίζουμε τη Lime στην πρωτεύουσα της χώρας. Θεωρούμε ότι η παρουσία των ηλεκτρικών πατινιών που έχει η Αθήνα, με σεβασμό στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και στις ανάγκες της, μπορούν να καλύψουν ένα κενό στις κυκλοφοριακές ανάγκες που έχουμε”.