Τα κριτσίνια με σοκολάτα και κανέλα είναι ένα εύκολο σνακ που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι για να το έχετε είτε ως συνοδευτικό στο πρωινό με τον καφέ σας είτε για να το πάρετε μαζί σας στο γραφείο. Μπορείτε να πειραματιστείτε με τη γεύση τους και να προσθέσετε τα δικά σας υλικά.

Υλικά

1 ζύμη σφολιάτας (500 γρ.)
3 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1/4 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
170 γρ. λιωμένη σοκολάτα για την επικάλυψη
θρυμματισμένα καρύδια για διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Καλύπτουμε ένα ταψί με φύλλο λαδόκολλας και πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με το αλεύρι. Στη συνέχεια, ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας μέχρι να έχει ½ εκ. πάχος και 20 εκ. ύψος. Κόβουμε το φύλλο στη μέση κατά μήκος, ώστε να έχουμε δύο μεγάλα ορθογώνια.

Απλώνουμε το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Ανακατεύουμε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζουμε τη βουτυρωμένη ζύμη μαζί με τα κομματάκια σοκολάτας ομοιόμορφα.


Αλείφουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας με το χτυπημένο αυγό. Απλώνουμε προσεκτικά τη ζύμη πάνω από τη ζύμη σοκολάτας. Στη συνέχεια, πιέζουμε κατά μήκος των άκρων της ζύμης και μετά πιέζουμε ελαφρά με τον πλάστη για να κολλήσουν οι δύο ζύμες μαζί. Χρησιμοποιούμε έναν κόφτη πίτσας ή ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψουμε τη ζύμη σε 24 λεπτές λωρίδες. Απαλά στρίβουμε τις λωρίδες αρκετές φορές και τις τοποθετούμε πάνω στο ταψί.

Αλείφουμε τις λωρίδες σφολιάτας με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τέλος, αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

από Μαρία Ιωαννάτου