Αρχική > Featured > Πετώντας πάνω από τη Σπιναλόγκα – Δείτε τις εκπληκτικές εικόνες

Πετώντας πάνω από τη Σπιναλόγκα – Δείτε τις εκπληκτικές εικόνες

Τη Σπιναλόγκα οι περισσότεροι τη γνωρίσαμε χάρις στην αριστουργηματική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης “Το νησί”, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ.

Η Σπιναλόγκα είναι ένα μικρό νησί κοντά στην Ελούντα στην Ανατολική Κρήτη. Έχει γίνει γνωστή σαν το νησί των λεπρών, αφού εδώ απομονώνονταν οι λεπροί από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα μέχρι το 1957.

Σήμερα συρρέουν οι τουρίστες

Σήμερα τη Σπιναλόγκα επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες με καραβάκια από τον Αγιο Νικόλαο, την Ελούντα και την Πλάκα για να ξεναγηθούν στα ερειπωμένα της κτίρια, που με κόπο προσπαθεί η αρχαιολογική υπηρεσία να συντηρήσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2009, τους καλοκαιρινούς μήνες η Σπιναλόγκα δέχεται 1.200 – 1.500 επισκέπτες καθημερινά και είναι ο πιο επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος στην Κρήτη μετά την Κνωσό.

Η καίρια θέση της βραχονησίδας Σπιναλόγκα για τον έλεγχο και την προστασία του λιμανιού της Ελούντας δεν θα μπορούσε παρά να σημαδέψει τη Σπιναλόγκα με μία πολυτάραχη ιστορία γεμάτη σκληρές μάχες και πολύ ανθρώπινο πόνο.

Το «CNA» με ένα υπέροχο project δημιούργησε αυτά τα δύο μοναδικά βίντεο με εικόνες μέσω drone.