Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν ο δεύτερος από τα τρία αδέλφια που, μαζί με τον Παύλο Γιαννακόπουλο, δημιουργήσαν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ.

Η ιστορία της οικογένειας Γιαννακόπουλου ξεκίνησε από ένα φαρμακείο της οδού Πειραιώς το 1924 και έμελλε να γράψει χρυσές σελίδες στην επιχειρηματική ζωή του τόπου. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είχε τη θέση του προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ, μετά τον θάνατο του Παύλου τον περασμένο Ιούνιο.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Σήμερα, Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, κατέληξε στο ΥΓΕΙΑ ο Αθανάσιος Γιαννακόπουλος μετά από μακρά νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είχε υποστεί βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο από το οποίο, παρά την έγκαιρη και επιτυχή θρομβεκτομή, δεν μπόρεσε να συνέλθει.

Η αγάπη για τον Παναθηναϊκό


Διετέλεσε πρόεδρος του Παναθηναϊκού σε μπάσκετ, βόλεϊ και ερασιτέχνη, ενώ ήταν για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ. Από το 1992 μέχρι το 2012 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού μαζί με τον αδερφό του, Παύλο.

Ανέλαβε την προεδρία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού από το 1999 έως το 2009. Επίσης, υπήρξε πρόεδρος του επαγγελματικού τμήματος βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού την περίοδο 2008-09. Για την παθολογική αγάπη του προς τον Παναθηναϊκό και τις παρορμητικές του αντιδράσεις, του είχε αποδοθεί το προσωνύμιο «τυφώνας».

από Μαρία Ιωαννάτου