Αρχική > Infohealth > Πέθανε ο Αιγύπτιος Μοχάμεντ Μάσαλι, ο “γιατρός των φτωχών” – Διαβάστε την ιστορία του

Πέθανε ο Αιγύπτιος Μοχάμεντ Μάσαλι, ο “γιατρός των φτωχών” – Διαβάστε την ιστορία του

Ο κύριος στη φωτογραφία είναι ο γιατρός Μοχάμεντ Μάσαλι. Πέθανε σήμερα, είναι ο “γιατρός των φτωχών” και φρόντιζε δωρεάν φτωχούς ανθρώπους στην Αίγυπτο σε όλη του τη ζωή.

Ο εκούσια φτωχός (”δεν είμαι επιλεκτικός με αυτό που τρώω. Αρκεί ένα falafel σάντουιτς”, “Δεν μου αρέσουν τα ρούχα”) “γιατρός των φτωχών” αποφοίτησε από τη Σχολή Ιατρικής το 1967 με 100 και επαίνους.

Όλη η ζωή του για τους φτωχούς

Για πάνω από πενήντα χρόνια εργαζόταν καθημερινά δέκα ώρες φροντίζοντας τους ασθενείς του, Κόπτες Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, όχι μόνον χωρίς πληρωμή αλλά πολλές φορές έδινε και τα χρήματά του για τη φαρμακευτική αγωγή τους.

Κάθε μέρα δεκάδες ασθενείς περίμεναν έξω απ’ το ταπεινό ιατρείο του.

Το μεγαλύτερο ποσό που εισέπραξε για αμοιβή του από οικονομικά άνετους ήταν ένα δολάριο.

Αυτοκίνητο δεν είχε ποτέ.

Περπατούσε από το σπίτι στο ιατρείο παρά τα 80 του χρόνια.

Όταν ένας άρχοντας του Κόλπου έμαθε γι’ αυτόν και το έργο που πρόσφερε, του έδωσε 20.000 και ένα αυτοκίνητο. Ωστόσο, όταν επέστρεψε στην Αίγυπτο, είδε ότι ο Mohamed είχε πουλήσει το αυτοκίνητο για να βοηθήσει φτωχούς ασθενείς του κι είχε δώσει όλα τα χρήματά του για να αγοράσει μηχανήματα εξεταστικά και αναλυτές.

Το κίνητρό του

”Μετά την αποφοίτηση ανακάλυψα ότι ο πατέρας μου θυσίασε όλη του τη ζωή για να με κάνει γιατρό.

Υποσχέθηκα λοιπόν στον Θεό να μην πάρω δεκάρα από τους φτωχούς και να ζήσω μια ζωή υπηρετώντας τον γείτονά μου σε όποια κουλτούρα ή θρησκεία είναι” είχε πει ο Mohamed Mashally.

Καλόν Παράδεισο, παππού. Την ευχή σου.”