Αρχική > Τι Νέα; > Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Χρήστος Ζορμπάς

Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Χρήστος Ζορμπάς

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών άφησε ο ηθοποιός Χρήστος Ζορμπάς.

Την είδηση του θανάτου έκαναν γνωστή η γυναίκα του Κίκη Διόγου -ηθοποιός και τραγουδίστρια- και η κόρη του Σόνια.

Το πραγματικό όνομα ήταν Χρήστος Τζορμπατζόγλου. Είχε στο ενεργητικό του πάνω από 50 ταινίες, συμμετείχε σε εκλεκτές συνεργασίες στον ελληνικό κινηματογράφο, οι περισσότερες ταινίες του βραβευμένες, “Οι σιλουέτες” του Κωστή Ζώη, “Ανοιχτή επιστολή” του Γιώργου Σταμπουλόττουλου, “Το κορίτσι του 17” του Πέτρου Λύκα, η “Ορέστεια” του Βασίλη Φωτόπουλου, “η Βυζαντινή Ραψωδία” του Γιώργου Σκαλενάκη, “Η Ευδοκία” του Αλέξη Δαμιανού, η “Κάθοδος των 9” του Χρήστου Σιοπαχά βραβευμένη στο φεστιβάλ της Μόσχας.

Ο Χρήστος Ζορμπάς είχε συμμετοχή σε θεατρικές παραστάσεις που άφησαν εποχή όπως “άνθρωποι και ποντίκια” “το τσάι και συμπάθεια”, “Οιδίποδας τύραννος” στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (περιοδεία στη νότιο Αφρική στο ρόλο του μάντη Τειρεσία) και συμμετοχή σε σήριαλ, τηλεοπτικές παραγωγές όπως “η Γειτονιά μας”, ο “Μεθοριακός σταθμός”, “Ανατολικός Άνεμος”, “ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα”, με σκηνοθέτη τον Ερρίκο Ανδρέου.

Φιλμογραφία

Όταν χορέψουμε μαζί (2003)

Τα δελφινάκια του Αμβρακικού (1993) [καπετάν Μελέτης]

Δέσποινα (1990) [Θόδωρος]

Γρανίτα από χιόνι (1986) [Βαγγέλης]

Ο Γιάννης που έγινε Τζώννης (1986)

Παράξενη συνάντηση (1986)

Η κάθοδος των εννιά (1985)

Ο ρεπόρτερ (1982)

Ο παλαβός κόσμος του Θανάση (1979)

Ο ήλιος του θανάτου (1978)

Συνομωσία στη Μεσόγειο (1975)

Οι βάσεις και η Βασούλα (1974) [Μεμάς]

Ευδοκία (1970) [νταβατζής]

Ο μεγάλος ένοχος (1970)[Μεμάς Γαλιάτσος]

Η ζούγκλα των πόλεων (1970) [αφεντικό χαρτοπαικτικής λέσχης]

Ο Θανάσης η Ιουλιέττα και τα λουκάνικα (1970)

Το κορίτσι του 17 (1969)

Τρικυμία μιας καρδιάς (1969)

Ο ναύτης του Αιγαίου (1968)

Ανοιχτή επιστολή (1968)

Βυζαντινή ραψωδία (1968)

Νύχτα γάμου (1967)

Σιλουέτες (1967)

Συντρίμμια τα όνειρα μας (1967)

Κορόιδο γαμπρέ (1962) [Μηνάς Διαμαντόπουλος]

Τρικυμία μιας καρδιάς (1969)

(πηγή βιογραφικού Έλληνες Ελληνίδες Ηθοποιοί)

ΠΕΘΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ.

ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙ!!

Χρήστος Ζορμπάς

Πραγματικό όνομα Χρήστος Τζορμπατζόγλου….

Δημοσιεύτηκε από Ηθοποιός Σημαίνει ΦΩΣ στις Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020