Αρχική > Featured > Πέθανε η Αμαλία Μεγαπάνου – Υπήρξε καλλονή της εποχής και σύζυγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Πέθανε η Αμαλία Μεγαπάνου – Υπήρξε καλλονή της εποχής και σύζυγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Η συγγραφέας Αμαλία Μεγαπάνου, πρώην Καραμανλή, το γένος Κανελλοπούλου, υπήρξε σύζυγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ήταν μια καλλονή της εποχής και στις συναντήσεις με την Τζάκι Κένεντι στάθηκε ισάξια απέναντι στην πιο Κομμψή Πρώτη Κυρία όλων των εποχών. Η Αμαλία Μεγαπάνου πέθανε σήμερα σε ηλικία 91 ετών, ενώ έμεινε στην ιστορία ως η γυναίκα που ταύτισε τη ζωή της με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Γεννήθηκε το 1929 στην Αθήνα και είναι κόρη του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, αδερφού του πολιτικού και φιλοσόφου Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

Το 1951 παντρεύτηκε με τον μετέπειτα πρωθυπουργο Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η Μεγαπάνου τον ακολούθησε και στην εξορία του στο Παρίσι τη δεκαετία του ΄60.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που συνάντησε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Κένεντι.

Τζον Κένεντι και Κωνσταντίνος Καραμανλής βγάζουν μαζί φωτογραφίες την στιγμή που τα φλας κλέβει η σύζυγος Καραμανλή η οποία είναι εξίσου κομψή όσο και η Τζάκι.

Η σχέση τους όμως κράτησε μέχρι το 1972, όταν και αποφάσισε να πάρει διαζύγιο. Αιτία ήταν η δύσκολη συμβίωση, την οποία παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Καραμανλής.

Ύστερα από αυτό τον γάμο παντρεύτηκε τον μαιευτήρα Επαμεινώνδα Μεγαπάνο στις 17 Μαΐου 1973, του οποίου το όνομα πήρε και χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της συγγραφικής της καριέρας.