Αρχική > Featured > Πέρασε μήνες στο νοσοκομείο με νευρική ανορεξία και τώρα βοηθά τις γυναίκες να αγαπήσουν το σώμα τους

Πέρασε μήνες στο νοσοκομείο με νευρική ανορεξία και τώρα βοηθά τις γυναίκες να αγαπήσουν το σώμα τους

Η 25χρονη Μέγκαν πέρασε τα εφηβικά της χρόνια μπαινοβγαίνοντας στις ψυχιατρικές μονάδες, πολεμώντας τη νευρική ανορεξία. Τώρα, το προφίλ της στο Instagram περνάει ένα πολύ θετικό μήνυμα για το σώμα κάθε γυναίκας και μετράει πάνω από ένα εκατομμύριο followers.

«Ήμουν τεσσάρων ετών όταν άρχισα να ανησυχώ για το σώμα μου. Ξεκινώντας το δημοτικό σχολείο, ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι δεν έμοιαζα με τα άλλα παιδιά – ήμουν πιο παχουλή. Μέχρι την ηλικία των πέντε, είχα απορροφήσει την ιδέα ότι το λίπος είναι ένα απ’ τα χειρότερα πράγματα και τότε πήρα τη μεγάλη απόφαση. Μέχρι την ηλικία των 10 ετών, είχα ξεκινήσει να ακολουθώ αυστηρή δίαιτα».

Η αρχή του κακού

«Το φαγητό έγινε πηγή άγχους. Αρχικά, οι άνθρωποι με επευφημούσαν για την απώλεια βάρους. Αλλά σε ηλικία 14 ετών, οι γονείς μου ανησύχησαν και με πήγαν στο γιατρό.

Μου είπαν ότι ήμουν πολύ άρρωστη με νευρική ανορεξία, αλλά εγώ είχα την εντύπωση ότι ζούσα με τους ίδιους κανόνες που ακολουθούσα πάντα, εκείνους για τους οποίους προηγουμένως όλοι με επευφημούσαν.

Μου χρειάστηκε άλλος ένας χρόνος για να δω ότι υπήρχε πρόβλημα. Στα 15 μου, το βάρος μου έπεσε σε επικίνδυνα επίπεδα και μπήκα για νοσηλεια. Είναι μια περίοδος της ζωής μου που θυμάμαι πολύ ζωντανά. Πέρασα 10 μήνες στο νοσοκομείο και επανήλθα σχετικά γρήγορα στα κιλά μου, αλλά ψυχικά ήμουν πολύ μακριά από την ανάρρωση.

Κοιτάζοντας πίσω, δεν είχα θεραπευτεί καθόλου και απλά διοχέτευσα όλη μου την ενέργεια στη δίαιτα πάλι. Κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών, έζησα έναν εφιάλτη χάνοντας και κερδίζοντας βάρος. Το σώμα μου δεν ήταν ποτέ αρκετά όμορφο. Ακόμη και όταν έπιανα τον στόχο μου, κοιτούσα στον καθρέφτη και εξακολουθούσα να πιστεύω ότι χρειαζόταν να χάσω 10 κιλά περισσότερα.

Πάντα υπήρχε κάτι άλλο που θα μπορούσα να αλλάξω, και πίστευα ότι θα ήμουν ευτυχισμένη μόνο όταν φτάσω τον στόχο μου!

View this post on Instagram

A post shared by Megan Jayne Crabbe ? (@bodyposipanda) on

Η μέρα που άλλαξαν όλα

Η μέρα που άλλαξε η ζωή μου ήταν όταν χαζεύοντας στο Instagram έπεσα πάνω στη φωτογραφία μιας γυναίκας με κόκκινο μπικίνι, γελαστή και σίγουρη για τον εαυτό της.

Στα μάτια της ήταν παχουλή, αλλά ήταν ευτυχισμένη και δεν απογοητευόταν από το πώς έμοιαζε το σώμα της. Αγκάλιαζε τα αδύναμα σημεία της που εγώ μισούσα σε όλη μου τη ζωή. Ήταν τρομακτική, κατά κάποιο τρόπο, η ιδέα ότι όλα όσα σκεφτόμουν ότι ήταν σημαντικά και για τα οποία είχα αγωνιστεί, εκείνη δεν την ένοιαζαν καθόλου. Προσπάθησα να το αγνοήσω για μερικές εβδομάδες, αλλά συνέχισα να σκέφτομαι αυτή τη χαμογελαστή γυναίκα και τελικά επέστρεψα στο Instagram για να βρω κι άλλες σαν εκείνη.

Σύντομα έγινα φίλη με πολλές από τις γυναίκες που δημοσίευαν φωτογραφίες τους στο Instagram. Ήταν ένας εντελώς νέος τρόπος να βλέπω τον κόσμο: χωρίς να μισώ το σώμα μου και με πολλή αγάπη για τη ζωή!

Ονομάσαμε την ομάδα μας «Pizza Sisters For Life» και βάζαμε προκλήσεις κάθε εβδομάδα, όπως τη δημοσίευση μιας εικόνας του εαυτού μας που φοβόμασταν να δημοσιεύσουμε ή την επισήμανση ενός ατόμου του οποίου το σώμα ήταν διαφορετικό από το δικό μας, εκφράζοντάς του γιατί είναι μοναδικό! Τέσσερα χρόνια αργότερα, η ομάδα μας είναι πλέον τεράστια…

View this post on Instagram

A post shared by Megan Jayne Crabbe ? (@bodyposipanda) on

Πώς ξεκίνησε να βοηθά τους άλλους

Έχω μάθει να αγαπώ το σώμα μου και χρησιμοποίησα τον λογαριασμό μου για να βοηθήσω τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Τώρα έχω πάνω από ένα εκατομμύριο διαδικτυακούς φίλους, κάτι που είναι παράξενο και συνάμα συναρπαστικό! Μερικές φορές αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης και αναρωτιέμαι αν είναι στο χέρι μου να βοηθήσω τους άλλους. Προσπαθώ να πω την αλήθεια και δεν κρύβω το γεγονός ότι υποφέρω από άγχος και καταθλιπτικές περιόδους.

Υπήρξαν φορές που ήθελα να διαγράψω τον λογαριασμό μου, να φύγω μακριά, να επιστρέψω στη δίαιτα και να μην κοιτάξω ποτέ ξανά το διαδίκτυο. Αλλά τώρα συγκινούμαι από τα υπέροχα σχόλια που μου στέλνουν οι άνθρωποι και έμαθα να αγνοώ εκείνους που σχολιάζουν αρνητικά.

Όταν κάποιος μου στέλνει μηνύματα και μου λέει «εξαιτίας σου, έφαγα σήμερα» σημαίνει ένα εκατομμύριο φορές περισσότερα από κάποια έφηβα αγόρια που κάποτε με αποκαλούσαν «φάλαινα». Μια γυναίκα πρόσφατα με ενημέρωσε ότι είχε περάσει πολλά χρόνια συγκεντρώνοντας χρήματα για λιποαναρρόφηση, αλλά αφού διάβασε την ιστορία μου δαπάνησε τα χρήματα σε ταξίδια!

Είναι θαυμάσιο συναίσθημα να βοηθάς τους άλλους ανθρώπους να βρουν αποδοχή και αυτοπεποίθηση. Όπως άλλωστε έχει πει και η φεμινίστρια συγγραφέας Naomi Wolf, δεν χρειάζεται να αλλάξουμε το σώμα μας, πρέπει να αλλάξουμε τους κανόνες!