Πένες στο φούρνο με πεπερόνι και τριμμένο τυρί. Plus: Με τι μπορώ να αντικαταστήσω τη μαγιονέζα στο φαγητό μου;

%cf%80%ce%ad%ce%bd%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%86%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%bd%ce%bf-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%b5%cf%80%ce%b5%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bc%ce%bc0

Έρχονται στη ζωή κάποιες μέρες που η φαντασία και η όρεξή μας δεν είναι πολύ υψηλές. Έτσι και σήμερα δεν μπορούσα να σκεφτώ τι θα μαγειρέψω μέχρι που θυμήθηκα κάτι που μου έλεγε η αγαπημένη μου θεία. “Όταν δεν ξέρεις τι να φτιάξεις βάλε μακαρόνια με τυρί και ζαμπόν στο φούρνο!”

Και αυτό έκανα. Μόνο που εμπλούτισα τη συνταγή με λίγο πεπερόνι και μαγιονέζα. Επειδή, όμως, πλησιάζουμε την εποχή των παραλιών και των εξόδων με μαγιό στις θάλασσες σκέφτηκα να αλλάξω λιγάκι τη συνταγή και αντί για μαγιονέζα να χρησιμοποιήσω κάτι από τα παρακάτω:

Τυρί cottage

Μουστάρδα

Γιαούρτι ή

Χούμους

Όλα όσα προανέφερα δίνουν γεύση και πολύ ωραία υφή στο φαγητό μας, χωρίς όμως να προσθέτουν τις επιπλέον θερμίδες της μαγιονέζας! Δοκιμάστε και δε θα χάσετε!

Υλικά:

500 γρ. πένες

150 γρ. τριμμένο ρεγκάτο

150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

200 γρ. ψιλοκομμένο πεπερόνι

2 κουταλιές  μαγιονέζα (ή ό,τι άλλο σας αρέσει)

100 ml. γάλα

1 αυγό

Αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο. Βράζουμε τα ζυμαρικά και κόβουμε το πεπερόνι σε ροδέλες. Όταν οι πένες είναι έτοιμες τις ανακατεύουμε με όλα τα υλικά εκτός από το γάλα και το αυγό. Έχουμε ήδη κρατήσει στην άκρη λίγο από το τριμμένο τυρί και μερικές ροδέλες πεπερόνι και αφού ανακατέψουμε καλά τα υλικά μας τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και χτυπάμε πολύ καλά το γάλα με το αυγό. Περιχύμενουμε τα μακαρόνια μας και αραδειάζουμε στο πεπερόνι στο πυρέξ. Ψήνουμε για 20 λεπτά και απολαμβάνουμε ζεστό.

Φιλετάκια κοτόπουλου με πένες. Plus: Γιατί να αποφεύγουμε το νερό όταν τρώμε καυτερά φαγητά;

Το πιο εύκολο και γρήγορο παστίτσιο που φτιάξατε ποτέ. Plus: Πόσες κατηγορίες ζυμαρικών υπάρχουν;

Στήθος κοτόπουλο γεμιστό με πεπερόνι και μοτσαρέλα. Plus: Πόσες θερμίδες έχει ένα κομμάτι πίτσα-πεπερόνι;

Σχετικά Άρθρα
Στρούντελ με μήλα, σοκολάτα και χαλβά για τη νηστεία και όχι μόνο
Στρούντελ με μήλα, σοκολάτα και χαλβά για τη νηστεία και όχι μόνο
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του