Πατατοσαλάτα με μπέικον και υλικό-έκπληξη από τα χεράκια της Κρίσι Τέιγκεν

Η πατατοσαλάτα είναι το πιο γρήγορο πιάτο ever! Τελευταία έχω δοκιμάσει ό,τι συνταγή για πατατοσαλάτα πέσει στα χέρια μου, αλλά αυτή που με ενθουσίασε περισσότερο απ’ όλες -κι εμένα και τους καλεσμένους μου- είναι η συνταγή της Κρίσι Τέιγκεν με μπέικον, γιατί είναι λίγο διαφορετική αλλά εξίσου νόστιμη.

Αυτό που μου αρέσει στη συνταγή της Κρίσι -εκτός από το μπέικον- είναι η καυτερή πιπεριά χαλαπένιο (jalapeño). Κάνει αρκετά πικάντικη τη συγκεκριμένη συνταγή και αν είστε θαυμαστές των καυτερών γεύσεων θα σας αρέσει πολύ!

Διαβάστε επίσης: Η πιο νόστιμη κοτόσουπα με καρότα που έχεις δοκιμάσει ποτέ

Υλικά (2 μερίδες)

6 μεσαίες πατάτες

6 φέτες μπέικον

1 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα

3 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν

2 κ.σ. πίκλες

1 κ.γ. κίτρινη μουστάρδα

1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 αυγά βραστά, ψιλοκομμένα

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι

1/4 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μεγάλη πιπεριά jalapeño ψιλοκομμένη

Αλάτι

Εκτέλεση

Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νέρο και αφήστε τις πατάτες να βράσουν μέχρι να μπορείτε να τις τρυπήσετε εύκολα με ένα πιρούνι, περίπου 20-25 λεπτά. Αφήστε τις πατάτες να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια.

Κόψτε το μπέικον σε κομμάτια. Σε μια μεσαία κατσαρόλα, τσιγαρίστε το για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα ντιζόν, τις πίκλες, την κίτρινη μουστάρδα, το μαύρο πιπέρι και δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι.

Προσθέστε τη σάλτσα στις πατάτες μαζί με το μπέικον, τα αυγά, τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια και την πιπεριά jalapeño.

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του