Μια γυναίκα με σοβαρή κυστική ακμή αποφάσισε να «αγκαλιάσει» το δέρμα της και θέλησε να δημοσιεύσει για πρώτη φορά φωτογραφία της χωρίς μακιγιάζ. Η 23χρονη Grace Nesbitt από την Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ υπέφερε από την σοβαρή κατάσταση από τότε που ήταν στο γυμνάσιο.

Ύστερα από αρκετά χρόνια που αγωνίστηκε με την εικόνα της, αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εμφανίστηκε για πρώτη φορά χωρίς μακιγιάζ, με την ελπίδα να εμπνεύσει τους άλλους ανθρώπους να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Η ίδια εξομολογείται ότι η ακμή της είναι τόσο σοβαρή που δεν μπορεί να φάει ή να χαμογελάσει χωρίς να πονάει.

 


«Συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να αγκαλιάσω την ακμή μου και να αρχίσω να ερωτεύομαι ξανά τον εαυτό μου. Απλά δεν μου άρεσε αυτό που ήμουν και ήξερα ότι υπήρχαν καλά στοιχεία του εαυτού μου, αλλά δεν μπορούσα να τα βρω πια».

Τι είναι η κυστική ακμή

Η κυστική ακμή θεωρείται η πιο σοβαρή μορφή ακμής. Δημιουργεί κόκκινα σπυράκια που αναπτύσσονται κάτω από το δέρμα και μπορεί να είναι εξαιρετικά οδυνηρή. Είναι επίσης ο πιο δύσκολος τύπος ακμής για θεραπεία. Η Grace έχει δοκιμάσει τα πάντα,.μέχρι και μια αρκετά αμφιλεγόμενη θεραπεία λόγω των σκληρών παρενεργειών της, όπως το ξεφλούδισμα του δέρματος και η κατάθλιψη.

Η ακμή της υποχώρησε μετά από αυτή την θεραπεία αλλά μόνο προσωρινά. Τους τελευταίους έξι μήνες, η Grace αναφέρει ότι τα ξεσπάσματα έχουν γίνει χειρότερα. Έχει δοκιμάσει διαφορετικά διατροφικά προγράμματα, προσπαθώντας να καθαρίσει το δέρμα της, χωρίς γλουτένη, χωρίς γαλακτοκομικά και γενικά ακολουθώντας υγιεινή διατροφή. Έχει επίσης προσπαθήσει να αθλείται περισσότερο,.ενώ υποβλήθηκε και σε εξετάσεις για να ελέγξει τυχόν ορμονικές ανισορροπίες ή αλλεργίες που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν το πρόβλημα.

«Θα έλεγα ότι το πιο δύσκολο κομμάτι στην αντιμετώπιση της κυστικής ακμής είναι πιθανόν η αποδοχή από τον κόσμο». Αποφασισμένη να μην αφήσει το πρόβλημα να επηρεάσει τη ζωή της,.δημιούργησε μια σελίδα στο Instagram όπου δημοσίευσε φωτογραφίες της χωρίς μακιγιάζ και μοιράστηκε το ταξίδι της.

«Οι γυναίκες λένε ότι τις εμπνέω, τις βοηθώ να εμφανιστούν χωρίς μακιγιάζ και νομίζω ότι κάνω καλό, στέλνω αισιοδοξία στον κόσμο και αυτό είναι υπέροχο! Με εμπνέει κάθε μέρα γιατί βλέπω άλλους ανθρώπους να το κάνουν».

από Μαρία Ιωαννάτου