Η παράσταση που χάρισε πρόσφατα το Βραβείο «Κάρολος Κουν» σκηνοθεσίας ελληνικού έργου στον Δήμο Αβδελιώδη παίρνει παράταση. Έπειτα από τον δεύτερο sold out κύκλο της, «Ο Επιτάφιος Λόγος του Περικλή» θ’ ακουστεί από την εξαιρετική Ιωάννα Σπανού αρκετές ακόμη φορές στην Οικία Κατακουζηνού.Λίγα λόγια για το έργο:

Ένα έργο διαχρονικό που καταγράφει τόσο εύστοχα και σφαιρικά όσο κανένα άλλο το τι είναι η Δημοκρατία, σ’ έναν χώρο που βρίσκεται απέναντι από τη Βουλή των Ελλήνων. Με αφορμή την ταφή των πρώτων νεκρών του Πελοποννησιακού πολέμου, ο Περικλής εκφώνησε στον Κεραμεικό έναν επιτάφιο λόγο, τον κορυφαίο πολιτικό λόγο που διαμόρφωσε την πολιτική συνείδηση της ανθρωπότητας στην αναζήτηση ενός ιδανικού πολιτεύματος.

Η παράσταση χρησιμοποιεί την απόδοση του Θουκυδίδη από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, δημιουργώντας μια σειρά από συνειρμούς και συνδέσεις με τη σύγχρονη ελληνική ιστορία.


Την ερμηνεία αναλαμβάνει η Ιωάννα Σπανού, υπό τη διδασκαλία και τη σκηνοθετική ματιά του Δήμου Αβδελιώδη. Μέσα από την πρωτοποριακή μέθοδο που έχει αναπτύξει, ο βραβευμένος σκηνοθέτης αλλάζει ριζικά τη σχέση μας με κορυφαία κείμενα της ελληνικής γραμματείας. Η γλώσσα δεν αποτελεί εμπόδιο, αντίθετα μέσω της εκφοράς του λόγου, η παρακολούθηση κάθε παράστασης γίνεται προσωπικό βίωμα για τον κάθε θεατή, ανεξαρτήτως ηλικίας και παιδείας.

Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Άγγελου Δεληβορριά, ως ελάχιστος φόρος τιμής στην πολύτιμη προσφορά του. Η ιδέα και η πρόταση να δραματοποιηθεί ο Επιτάφιος Λόγος έγινε στους συντελεστές από την Μουσειολόγο και Επιμελήτρια της Οικίας Κατακουζηνού κας Σοφία Ε. Πελοποννησίου.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Οι νέες ημερομηνίες:

Μάρτιος: Τετάρτη 6/3 και Τετάρτη 27/3 στις 20:00
Παρασκευή 22/3 και Παρασκευή 29/3 στις 21:30
Απρίλιος: Παρασκευή 5/4 και Παρασκευή 12/4 στις 18:30
Μάιος: Τετάρτη 8/5, Τετάρτη 15/5 και Τετάρτη 22/5 στις 20:30
Σάββατο 4/5, Σάββατο 11/5 και Σάββατο 18/5 στις 18:30
Ιούνιος: Σάββατο 1/6, Σάββατο 8/6, Σάββατο 15/6, Σάββατο 22/6 και Σάββατο 29/6 στις 21:00

Πληροφορίες:

Γενική είσοδος: 10 €
Διάρκεια: 40 λεπτά
Για κρατήσεις στείλτε μήνυμα στο e-mail: info@katakouzenos.gr

Οικία Κατακουζηνού
Λεωφ. Αμαλίας 4 (5ος όροφος)
105 57, Αθήνα, πλατεία Συντάγματος

από Μαρία Ιωαννάτου