Αρχική > Christmas Guide > Παραδοσιακή φασολάδα και μυρωδάτο ζεστό κρασί δίπλα σε 15 υπέροχα γαϊδουράκια!

Παραδοσιακή φασολάδα και μυρωδάτο ζεστό κρασί δίπλα σε 15 υπέροχα γαϊδουράκια!

H Γαϊδουροχώρα και το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι, καλωσορίζουν τα Χριστούγεννα, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου με παραδοσιακή φασολάδα και μυρωδάτο ζεστό κρασί!

Γιορτάστε μαζί τους μέσα στο καταστόλιστο κτήμα, με χαρούμενες γιορτινές μουσικές, παιχνίδια και εκπλήξεις για όλους, δίπλα στα 15 υπέροχα γαϊδουράκια τους!

Σίγουρα θα σας συνεπάρει να βρεθείτε ανάμεσά τους, να τα χαϊδέψετε και να απολαύσετε να παίζουν χαρούμενα, ενώ οι άνθρωποι του κέντρου θα σας ενημερώνουν για τη δουλειά που κάνουν. Κοντά τους θα γνωρίσετε και τα υπόλοιπα ζώα του κτήματος που θα κερδίσουν τη καρδιά σας. Οι δραστηριότητες της ημέρας συνεχίζονται στο εργαστήρι των Χριστουγέννων, όπου οι μικροί φίλοι μπορούν να κάνουν πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες γαϊδουρο-χειροτεχνίες. Παράλληλα, παιχνίδια δράσης και περιπέτειας περιμένουν γονείς και παιδιά στη πλαγιά και την κορυφή του λόφου.

Ζεστός καφές και ζεστή σοκολάτα θα υπάρχουν από νωρίς στο μπουφέ μας, ενώ το μεσημέρι η κουζίνα θα σερβίρει τη γνωστή, υπέροχη σπιτική φασολάδα, συνοδευόμενη από ζεστό κρασί με μυρωδικά!

Είσοδος 3.00€ για όλους. 

Το φαγητό, τα ποτά και κάποιες δραστηριότητες έχουν επιπλέον χρέωση.

Με τη συμμετοχή σας βοηθάτε και ενισχύετε το έργο μας, την παροχή βοήθειας σε γαϊδουράκια που έχουν ανάγκη, τον αγώνα για διασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης αυτών των ζώων στη χώρα μας, τη θεραπευτική χρήση τους σε παιδιά με αναπηρίες και την καλλιέργεια, μέσα από τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, αγάπης και σεβασμού στη φύση και τις ανάγκες όλων των ζώων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΑΣ  (ανοιχτά από 11.00 έως 18.00)

11.00 – 13.30: Περιηγήσεις στο χώρο και γνωριμία με τα γαϊδουράκια στον στάβλο.

11.30 – 13.30: Το εργαστήρι των Χριστουγέννων.

13.30 – 15.30: Ώρα για φαγητό και ζεστό κρασί.

15.30 – 16.30: Παιχνίδια στο λόφο για γονείς και παιδιά.

16.30 – 18.00: Ελεύθερη παραμονή στο χώρο.

Λίγα λόγια για το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι

Το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι ιδρύθηκε το 2014 και είναι μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία. Στο καταστατικό της κύριος σκοπός της είναι η μέριμνα για τη βελτίωση των συνθηκών που ζουν και εργάζονται τα γαϊδουράκια στην Ελλάδα, όπως επίσης και η ευαισθητοποίηση των σημερινών ανθρώπων σχετικά με αυτό το ζώο.

Συντηρεί μια αδειοδοτημένη κτηνοτροφική εγκατάσταση όπου μπορεί να φιλοξενεί γαϊδουράκια που έχουν ανάγκη και προκύπτουν είτε από εγκατάλειψη είτε από αδυναμία των ιδιοκτητών τους να τα κρατήσουν πλέον είτε από περιπτώσεις κακοποίησης.

Όλες οι δράσεις υποστηρίζονται από εθελοντές, γι΄αυτό και η όποια συμμετοχή σας είναι υπερπολύτιμη.

Όλα τα έσοδα που προκύπτουν από τις δράσεις και τα προγράμματα της Γαϊδουροχώρας καθώς και από τη δική σας βοήθεια, αναλώνονται ώστε τα ζώα που φιλοξενούνται να έχουν μια, όσο το δυνατό, καλύτερη ζωή. Επίσης για να είναι σε θέση το κέντρο να ανταποκρίνεται σε όλο και περισσότερα περιστατικά χρειαζόμαστε την οικονομική και όχι μόνο συμμετοχή σας.

Η Γαϊδουροχωρα

Η ΓαΪδουροχώρα είναι ένας εναλλακτικός χώρος ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης αφιερωμένος στο γαϊδουράκι και  βρίσκεται στην πλαγιά ενός λόφου, στις ανατολικές παρυφές του Υμηττού, 3χλμ. από το κέντρο του Κορωπιού.

Με βιωματικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους που περιλαμβάνουν την συμμετοχή στην καθημερινή φροντίδα και εκπαίδευση των γαϊδουριών, παιχνίδια μαζί τους, βόλτες σε μονοπάτια της περιοχής (δίπλα τους) και αναζήτηση σχετικών αναφορών στη μυθολογία, τη λαογραφία, τη θρησκεία και τη λογοτεχνία, θέλουμε να εμπνεύσουμε τον σεβασμό και την αγάπη για τα γαϊδούρια καθώς επίσης και να ξαναπάρουν τα γαϊδουράκια τη θέση που τους αξίζει δίπλα στον σημερινό άνθρωπο.

ΩΡΑΡΙΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ/ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ: 11.00-16.00 Ανοιχτά για όλους με προγράμματα γνωριμίας, συμμετοχή στη φροντίδα των γαϊδουριών και έξτρα δραστηριότητες..

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ απόγευμα DONKEY TREKKING στην εξοχή (με ραντεβού).

19400 Κορωπί

Θέση Μπουρμπουτσάνα (μεταξύ των οδών Αγ. Γεωργίου & Μακεδονίας)

Τηλ. 6944 616160

donkeysland@gmail.com

Βρείτε μας στο χάρτη https://goo.gl/maps/bQFyocqc7Mk