Αρχική > Κοινωνία > Παπαθανάσης: “Πρώτο θα ανοίξει το λιανεμπόριο και αμέσως μετά η εστίαση”

Παπαθανάσης: “Πρώτο θα ανοίξει το λιανεμπόριο και αμέσως μετά η εστίαση”

Βρισκόμαστε ήδη στις πρώτες ώρες της δεύτερης καραντίνας και ακόμη τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, προσπαθώντας μεν να συνειδητοποιήσουμε τη νέα κατάσταση, αλλά πιο δυναμικά αυτήν τη φορά, χωρίς να αλλάξουμε κατά το δυνατόν τις συνήθειες που μας κρατούν δραστήριους κα ιτονώνουν το ηθικό μας.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ν. Παπαθανάσης θέλοντας νας δώσει και μια αχτίδα αισιοδοξίας, είπε ότι το λιανεμπόριο θα είναι ο κλάδος που θα ανοίξει πρώτος μετά την πάροδο αυτών των τριών εβδομάδων και με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα έχουν πάει καλά τα νούμερα, εννοώντας φυσικά τη μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων, των διασωληνώσεων και των θανάτων.

Πολύ γρήγορα θα ανοίξει και ο κλάδος της εστίασης, ενώ την τελευταία εβδομάδα πριν το τέλος της περιόδου του lockdown θα υπάρξουν συζητήσεις για το ποιες ΚΑΔ θα επαναλειτουργήσουν.

Όσον αφορά το ωράριο των καταστημάτων που θα είναι ανοιχτά, δεν θα υπάρξουν αλλαγές, όπως και την προηγούμενη φορά, ενώ την ερχόμενη Κυριακή θα είναι ανοιχτές οι υπεραγορές. Προς το παρόν, πάντως, δεν έχει γίνει λόγος για λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από το συνωστισμό ή όχι που θα παρατηρηθεί, τόνισε ο υπουργός.